Начало » Свят

Пътник от фаталния „Боинг“: Самолетът беше неизправен още в Москва

Публикувано от:  на ноември 18, 2013Няма коментари

Пътник, пристигнал преди катастрофата в Москва със същия лайнер на компанията „Татарстан“, разбил се на летището в Казан, съобщи, че още в руската столица машината е била в ужасяващо състояние. Междувременно стана известно, че президентът на Татарстан Рустам Минихамов е обявил понеделник за ден на траур в републиката.

самолет

Григорий Бусарев летял от Казан в Москва на сутринта на 17 ноември на същия фатален Boeing-737, който се разби в Татарстан. Пътникът публикува на своята страница в руската социална мрежа „Вконтакте“ снимка на своя билет и изрази съболезнования на близките на жертвите на трагедията. „Летях именно с този самолет. Преди 4 часа. Към Москва… Така, че имам вече втори рожден ден. Самолетът бе неизправен още при кацането в Москва. За малко да се разбием при кацането“, споделя Григорий.

В интервю за телевизионния канал „Россия 24“ Бусарев подробно разказа за ужасяващото състояние на машината. „В самолета имаше счупени масички, седалки, които не падаха назад… Но най-страшното започна при кацането. Самолетът се мяташе от една страна на друга, все едно, че е попаднал във въздушна яма. Такова нещо за първи път ми се случва“, разказа Бусарев.

На 18 ноември Татарстан ще скърби за жертвите на катастрофата, станала на летището на Казан. Съответният указ е подписан от президента на републиката Рустам Миниханов. При катастрофата не оцеля никой – 44 пътници и 6 души екипаж.

На борда на пътническия самолет „Боинг-737”, който катастрофира днес на летището в Казан, е имало две деца. По-рано беше съобщено, че всички 50 пътници на самолета са загинали.
Междувременно, компанията „Боинг” съобщи, че изяснява подробностите около авиокатастрофата и ще се включи със свои експерти, предаде РИА Новости.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.