Начало » Новини

Стоян Денчев: Борисов е получил благословия от Доган, за да стане генерал-лейтенант

Публикувано от:  на ноември 14, 2013 Няма коментари

Стоян Денчев: Борисов е получил благословия от Доган, за да стане генерал-лейтенантСтоян Денчев: Борисов е получил благословия от Доган, за да стане генерал-лейтенант. Коалиция между БСП, ДПС и ГЕРБ не е невъзможна, дори и в този парламент, твърди бившият депутат от ДПС.

В Германия се направи една голяма коалиция в името на излизането от политическата и икономическа криза и това се оказа полезен ход. Защо и при нас това да не се случи, особено при сегашното тежко положение на хората и икономиката, ние също сме европейска държава.

Това каза в студиото на БНТ Стоян Денчев, бивш депутат от ДПС. Според него, не би трябвало да се изключва възможността още в този парламент да се стигне до подобна двойна или тройна коалиция. Денчев посочи възможни варианти на коалиция – БСП/ГЕРБ, ГЕРБ/ДПС и дори БСП/ДПС/ГЕРБ.

Няма как Бойко Борисов да не е получил съгласието и на Ахмед Доган, за да може да получи пагоните на генерал-лейтенант, каза още Денчев. Той припомни, че тогава трима лидери са решавали важните въпроси в държавата и ако Сергей Станишев и Симеон Сакскобурготски са дали своето съгласие за това, няма как Ахмед Доган също да не е бил сондиран за решението.

Лидерът на ДПС бе много влиятелна личност тогава, смята Денчев. Според него, сега решенията за практическата политика на партията се взимат от Лютви Местан, но се съгласуват с почетния председател Доган.

Според Стоян Денчев, има вероятност да са били налице несъответствия между разбиранията на Христо Бисеров за конкретни практически ходове на партията ДПС и силните хора в нея, но основното е, че данните за финансовите нарушения на бившия втори човек в ДПС идва от чужда служба, това не може да се скрие. Това е станало и причина той да бъде принуден да се оттегли от политиката.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 Днес-24 часа новини. Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на dnes-24.com и слагане на хиперлинк към оригинала.
poshtaтел: 0878/728-277