Начало » Новини

Борисов: За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката

Публикувано от:  на ноември 12, 2013Няма коментари

Борисов: За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставкатаЗа да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа.

Йовчев да подава оставка заради полицейски бой срещу протестиращи граждани и студенти – призова бившият СДС лидер Мартин Димитров.

Вицепремиерът и вътрешен министър е на посещение в Израел.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че има сигнали за бити студенти и настоя представител на МВР да докладва пред парламента дали това е вярно.

Малко по-късно депутатът от БСП Мая Манолова, заяви, че проверката в МВР е показала, че това не е вярно.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обяви от трибуната, че отвън има насилие и поиска заседанието да бъде прекратено до появяването на премиера Пламен Орешарски или негови заместници. Искането обаче беше отхвърлено.

Студенти и протестиращи направиха жива верига около сградатана НС с викове „Оставка веднага“.

„През последния час получих няколко съобщения от граждани, които твърдят, че са били бити от органите на реда. Настоявам да извикате представител на МВР, който да разясни, да потвърди или отрече тази информация. Нормално е да има различни гледни точки при протест, но не е нормално български деца да бъдат бити“, заяви Томислав Дончев по време на дискусията по първото четене на бюджета за 2014 г. на държавното обществено осигуряване.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и днес отсъства от парламента. Заместникът му Цветан Цветанов също го няма.

Има задържани протестиращи, има опити за агресивно и провокативно отношение. Призовавам всички протестиращи и студенти да не прибягват до сила, да не се държат провокативно и агресивно по отношение на българските полицаи, заяви Мая Манолова.

Надявам се с поведението си народните представители няма да провокират агресия. Следим ситуацията, ако се наложи, ще извикаме представител на МВР в пленарна зала, посочи тя.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.