Начало » Свят

Гаф: Ройтерс погреба Джордж Сорос

Публикувано от:  на април 19, 2013Няма коментари

20130419.evtionvmgsСветовната информационна агенция Reuters допусна голям гаф, като по грешка публикува некролог на 82-годишния милиардер Джордж Сорос със заглавие: „Джордж Сорос-енигматичният финансист, либерал и филантроп почина на XX“. Автор е репортерът Тод Истхъм. Информацията е пусната около полунощ, а два часа по-късно е огласено опровержение и извинение.Публично известно е, че големите медии имат предварително подготвени некролози за известни личности. Текстовете са одобрени от редактори и готови за публикуване, като в тях има празно място само на датата, причината и мястото на смъртта.

Понякога обче се случва по грешка агенциите да публикуват некролог на жив човек. В публикувания за кратко некролог се загатва, че Сорос е лицемерен и че е причинил много криза с неговите залози на валута. Наречен е „загадка“, обвита в интелект, противоречиви мнения и пари“.

Редакторите са се усетили и са свалили бързо информацията, но в интернет следите винаги остават и в Гугъл се вижда заглавието на автобиографията.

По-късно агенцията се извини за грешката, след като говорителят на Сорос в Ню Йорк съобщи, че информацията е невярна и Сорос е жив и здрав.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.