Начало » Любопитно

Американка съди „Макдоналдс“ за 2 млн. долара – опарила се с кафе

Публикувано от:  на октомври 24, 2013Няма коментари

Американка съди "Макдоналдс" за 2 млн. долара - опарила се с кафеАмериканка съди „Макдоналдс“ за 2 млн. долара – опарила се с кафе. 74-годишната жена твърди, че по вина на компанията тя получила изгаряне втора степен.

Жителката на щата Калифорния Джоан Фино подаде съдебен иск срещу веригата ресторанти за бързо хранене „Макдоналдс“ за 2 милиона долара обезщетение. Причината – опарила се с кафе в едно от заведенията й.

74-годишната жена твърди, че по вина на компанията тя се заляла с горещата ободрителна напитка и получила изгаряне втора степен. Инцидентът станал преди една година в калифорнийския град Кловис.

Възрастната дама посетила заведението на „Макдоналдс“, което обслужва автомобилисти, без да напуснат возилото си. Но получавайки чашата с кафе от сервитьорката, тя я заляла зад волана. Вследствие на болката и стреса, Джоан започнала да страда от безсъние.

Този случай напомня за историята, случила се през 1992 година. Тогава 79-годишна жителка на щата Ню Мексико Стела Либек, която също се опарила с кафе, успя да осъди „Макдоналдс“ за почти три милиона долара. Скоро след това се появи приза на нейно име, „Наградата Стела“, която се връчва всяка година на хора, спечелили най-невероятни и нелепи съдебни процеси.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.