Начало » Новини

Шефът на ДКЕВР: Няма причини цената на тока да бъде повишена

Публикувано от:  на октомври 24, 2013Няма коментари

Шефът на ДКЕВР: Няма причини цената на тока да бъде повишенаНе смятам, че има причини цената на тока да бъде повишена през зимата, въпреки че с направената поправка в закона цените могат да се коригират повече от веднъж годишно. Това каза във Варна председателят на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева. Според нея в момента енергоразпределителните дружества са в особено тежък период, но важното е да се търсят и вземат правилни управленски решения на проблемите и да има баланс с интересите на потребителите.

Тонева каза още, че предстои комисията да преразгледа таксите за повторно включване на клиенти, чието електричество е спряно, към мрежата. По думите й при обсъждането на този въпрос ще се търси максимална справедливост и за двете страни.

Председателят на ДКЕВР каза още, че твърденията на „Енерго Про“, че ниската цена на тока е спънка пред инвестициите, не са логични. Комисията има решение размерът на инвестициите да се взема предвид при формирането на цената на електроенергията, но след като станат факт, каза Тонева. Тя посочи, че енергийните дружества в страната трябва сами да вземат управленски решения как и какви инвестиции ще правят, но са длъжни да поддържат качеството на услугите си. Тонева каза още, че досега контролът върху работата на тези компании е бил леко занемарен, но това ще бъде променено и дейността им вече ще се следи стриктно постоянно.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.