Начало » Любопитно, Свят

Шварценегер оспорва конституцията, за да стане президент на САЩ?

Публикувано от:  на октомври 18, 2013Няма коментари

Шварценегер оспорва конституцията, за да стане президент на САЩ?Шварценегер оспорва конституцията, за да стане президент на САЩ?. Евентуалната кандидатура се цели в 2016 година.

Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер може да оспори закона на САЩ и да се опита да се кандидатира за президент през 2016 г. Шварценегер е роден в Австрия и стана американски гражданин през 1983 година. За да може да се кандидатира за държавен глава, две трети мнозинство в Камарата на представителите и в Сената трябва да одобри всяко изменение на Конституцията.

Според източник на New York Post, актьорът може да започне съдебен иск към частта от Конституцията, която забранява родените в чужбина граждани на САЩ да станат президент. Две трети мнозинство в Камарата на представителите и в Сената трябва да одобри всяко изменение на Конституцията.

Ако това се случи, той ще може да участва в изборите след три години и вероятно да бъде избран за лидер на страната.
„Шварценегер говори открито, че работи за промяна на конституционните правила, така че да може да се кандидатира за президент през 2016 г. Той е готов да подаде правни документи за промяна на правилата“, съобщи запознат източник пред вестника.

Шварценегер винаги е имал политически амбиции. Той стана губернатор на Калифорния през 2003 г., след като спечели изборите и остана на поста два мандата, след което се върна към кариерата си в киното през 2011 г.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.