Начало » Новини

Орешарски: Догодина вдигаме детските надбавки

Публикувано от:  на септември 20, 2013 Няма коментари

Орешарски: Догодина вдигаме детските надбавкиОще в началото на мандата изложих мерки за стабилизиране на икономическия и социален живот в страната. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Пламен Орешарски при представянето на управленската програма на кабинета.

“На първия месец от мандата отчетох предприетите мерки. Направих преглед и на първите 100 дни от управлението. Сега пред вас е една по-разширена програма, която има за цел да подобри механизмите на държавното управление. Програмата стъпва върху приемственост и в същото време внася нови моменти като по-активна роля на държавата в икономиката, ограничаване на административните мерки върху бизнеса. Засилване на регулацията във финансовия сектор, антимонополни мерки, по-активна защита на потребителите, ясно дефиниране на проблемите и търсене на по-ефективните им решения. При прилагаме ще следваме принципи на откритост и прозрачност на управлението, на диалогична, а не конфронтационна полиитка”, каза министър-председателят. Той подчерта, че в програмата отсъства завареното от предишното правителство, то е само бегло споменато.

“На първо време възнамеряваме да смекчим отменим над 100 лицензионни режима. Предвиждаме сериозни мерки за ограничаване на контрабандата. Частично вече е преодоляно връщането на ДДС. Ще намалим неразплатените задължения от държавните ведомства към бизнеса. Ще въведем механизми за едно по-отговорно управление ан държавните предприятия. Предвиждаме оздравителни мерки в енергетиката. Една от водещите цели ще бъде насърчаване на инвестиционните механизми. Специално внимание ще отделим на иновативните и работещите бизнеси. Ще програмираме европейските фондове така, че да бъдат в помощ на икономиката в следващия програмен период 2014-2020 г. Предвидени и са и мерки за равен достъп до качествено образование, устойчиво развитие на селското и горското стопанство, развитие на туризма, опазване на природата”, каза Пламен Орешарски. “Още от следващата година ще възстановим годишното индексиране на пенсиите. Ще увеличим и детските надбавки”, каза още премиерът.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.