Начало » Новини

Предотвратиха опит за банкова измама за 20 млн. евро

Публикувано от:  на септември 17, 2013 Няма коментари

Предотвратиха опит за банкова измама за 20 млн. евроСлужители на ГД „Национална полиция” и ОДМВР-Благоевград предотвратиха опит за банкова измама, съобщиха от пресцентъра на МВР. Добре замислената престъпна схема за банкова измама е осуетена в резултат на предприети съвместни оперативно-издирвателни действия на служители на ГД „Национална полиция” и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР – Благоевград.

Те задържали 31-годишен столичанин в банков офис в града, докато опитвал с подправени документи да активира услугата „електронно банкиране“ и да придобие права за разпореждане с наличните парични средства на приблизителна стойност около 20 000 000 евро по сметките на двама чужди граждани.

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че представените документи са неистински, а титулярите на банковите сметки никога не са упълномощавали софиянеца да ги представлява пред банковото учреждение. П.Н. е с регистрирани криминални прояви по чл.216 и чл.129 от НК.

Той е привлечен в качеството му на обвиняем. Работата по документирането на случая продължава.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.