Начало » Новини

Искаме помощ от ЕК заради бежанците

Публикувано от:  на септември 16, 2013 Няма коментари

Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в БусманциОще тази седмица ще подготвим документи и ще поискаме директна помощ от Европейската комисия (ЕК). Това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който е началник на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

Прогнозите за количеството бежанци ще се сбъднат и скоро ще стигнем до една критична точка за България. България е 1,5 % от населението на Европейския съюз (ЕС), а ще достигнем до нива, в които само бежанците ще достигнат 4-5%. Страната ни няма да е в състояние без европейска солидарност да поеме този товар, посочи министър Йовчев.

Работим активно по подготовка на документи, които ще отправим до Европейската комисия. Ще поискаме да бъде издействана директива за съответната финансова и техническа помощ. Ще потърсим възможности част от бежанците да бъдат пренасочвани към други страни от ЕС, каза вътрешният министър.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.