Начало » Култура

Велико Търново за десети път ще е домакин на Международно туристическо изложение „Културен туризъм”

Публикувано от:  на април 15, 2013 Няма коментари

ЦаревецВелико Търново ще е домакин на десетото, юбилейно издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм” от 18 до 20 април 2013 г..

Форумът се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново, съвместно с Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от Общинската агенция по туризъм.

Изложение „Културен туризъм” е най-мащабният и утвърден форум в България, който акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм. В рамките му чуждестранни участници и български общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързани с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България.

Първото издание на изложението е от 10-12 юни 2004 г., а от 2005 г. туристическата борса във Велико Търново се провежда ежегодно през втората половина на месец април. Над 30 общини, МИЕТ, Националният исторически музей, Националният военноисторически музей, плевенската художествена галерия “Илия Бешков”, Регионален исторически музей Шумен и др. ще се включат в тазгодишното изложение. Със свои щандове ще бъдат представени побратимените на Велико Търново градове Байон (Франция), Твер (Русия), Яш (Румъния), Задар (Хърватска) и посолствата на Аржентина, Виетнам, Индонезия, Индия, Южна Корея, Унгария, Южна Африка, Испания, Япония и Украйна.

На борсата ще се презентират нови туристически дестинации и атракции, както и проекти в областта на културния туризъм. Демонстрации и училище по танго за любители ще организира посолството на Аржентина, а Национално сдружение „Седянка” ще проведе конкурс за изработване на българска роза от различни материали и ще дава уроци по плъст и работа със студен порцелан и други.

В рамките на изложението ще се проведе деветото издание фестивалът на туристическия филм „На източния бряг на Европа” и конкурсът „ВИНОБАЛКАНИКА 2013”. Във филмовия фестивал ще бъдат представени 47 заглавия от 20 страни. Освен конкурсната програма ще има модули „Киното в града” и „Специална филмова колекция” с документални филми, получени награди на фестивали през годината.

focus-news

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.