Начало » Новини

Над 200 младежи желаят да стартират кариерата си в МВнР

Публикувано от:  на август 22, 2013Няма коментари

Над 200 младежи желаят да стартират кариерата си в МВнР

Над 200 млади специалисти се явиха днес на интервю в МВнР по програма „Старт на кариерата“ 2013/2014 г. Приемането на документи в бюрата по труда в страната на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации, приключи на 29 юли. След първоначална селекция по документи, младежите трябваше да преминат през събеседване с експертите в 21 дирекции в министерство. Най-добрите от тях ще получат шанса да работят 9 месеца в дипломатическото ведомство. До 3 октомври окончателният списък на одобрените младежи ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта и на информационните табла в бюрата по труда.

„За мен е радостен фактът, че много млади хора, които влизат за първи път в министерството по програмата „Старт в кариерата“, решават след това да останат – те са бъдещето на това министерство, със своите знания, ентусиазъм и отдаденост на работата“, заяви министър Кристиан Вигенин. Той подчерта, че МВнР се стреми да прилага в по-голяма степен европейския подход в управлението на човешките ресурси, който залага на балансираност, безпристрасност, компетентност и възможност за кариерно израстване.

Още от създаването й през 2005 г. министерството работи по Компонент I на Програма „Старт на кариерата“ на Министерството на труда и социалната политика, което ежегодно утвърждава квота за назначаване в държавната администрация на млади хора с висше образование, без трудов стаж по придобитата специалност, до 29 годишна възраст.

От октомври 2012 г. до юли 2013 г. министерството даде старт на кариерата на 35 млади и компетентни специалисти, в сравнение с едва 4 през 2005. За МВнР, ежегодно, се утвърждава квота за назначаване от 35 до 50 служители за 9 месеца, а интересът към програмата нараства с всяка изминала година. За 2013 г., министерството има утвърдена квота за назначаване на 63 служители по Програма „Старт на кариерата“.

Резервна дата за провеждане на интервюта с кандидати по програмата е 26 август 2013 г. На класираните, неодобрените и неявилите се младежи, министерството ще изготви обобщен протокол и изпрати в Агенцията по заетостта за окончателно класиране, след уточняване от кандидатите на желаното от тях работно ведомство, окончателния списък ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.