Начало » Новини

Голям пожар бушува северно от “Трите чучура” в Стара Загора

Публикувано от:  на август 20, 2013 Няма коментари

Голям пожар бушува северно от "Трите чучура" в Стара ЗагораПожарникари, военнослужещи, общинари и доброволци се борят с пламъците.

Двадесет пожарникари, двадесет военнослужещи и също толкова доброволци участват в гасенето на пожара при местността „Зайчева поляна”, област Стара Загора, който се разрази по-рано днес. Това съобщиха от Областна администрация – Стара Загора. “Пламъците се виждат от прозорците, димът се носи към Окръжна болница”, позвъниха в БЛИЦ жители на големия старозагорски кв. “Трите чучура”.

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова е на мястото на пожара над местността „Зайчева поляна” на север от кв. „Трите чучура – Север” и ръководи спасителните дейности. Аладжова донесе минерална вода на огнеборците.

На мястото на пожара има и багери, които ще се включат в ограничаването на пламъците. Аладжова очаква всеки момент на мястото на пожара модулното формирование от ІІ Тунджанска механизирана бригада.

Областният управител е в непрекъсната комуникация с ръководителите на ІІ-ра Тунджанска механизирана бригада, ОДП на МВР, ВиК и др. институции. Всички станции на РИОСВ отчитат добри показатели на въздуха. Няма опасност за населението.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров разпореди включването на две водоноски с вода, които да подпомогнат гасенето на пожара, който избухна в следобедните часове в боровата гора в местността “Зайчева поляна”, над кв. „Три чучура – север”. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

30 служители на община Стара Загора също участват в гасенето на пламъците, които са обхванали над 50 дка борова гора. Мобилизирана е и Районната служба пожарна и аварийна безопасност.

Други две водоноски в момента гасят пожар на Мандра баир, където е и сметището за битови отпадъци на Стара Загора, недалеч от с. Бомогомилово, което е на няколко километра от кв. “Трите чучура”. Според очевидци пламъците са обхванали широколистна гора и пълзят към Околовръстното шосе.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.