Начало » Новини

Главната инспекция по труда е открила сериозни нарушения на мерките за безопасност в мина „Ораново“.

Публикувано от:  на август 20, 2013Няма коментари

Главната инспекция по труда е открила сериозни нарушения на мерките за безопасност в мина „Ораново".Главната инспекция по труда е открила сериозни нарушения на мерките за безопасност в мина „Ораново“. Това потвърдиха за Нова телевизия от Окръжната прокуратура в Благоевград.

За тях са съставени шест акта, всеки от които може да донесе глоба от 1 000 до 30 хил. лева. Една от нередностите е свързана с неспазване на поредността за работа в галериите, утвърдена в технологичния паспорт. Нарушаването на реда за работа в подземните участъци е създало рискове за здравето и живота на миньорите, констатират инспекторите.

Четирима миньори загинаха при срутване на земна маса в рудника. 18-дневна спасителна акция завърши с откриването на телата на двама от затрупаните, за които имаше надежда, че са оцелели. По време на операцията от инфаркт почина и един от спасителите.

Разследващият екип няма да прави оглед в рудник „Ораново“ заради повишения риск, стана ясно още от съобщението на прокуратурата. След констатирани множество нарушения, голяма част от които свързани с условията на труд, концесията на „Ораново“ на бизнесмена Красимир Михайлов бе прекратена в деня на национален траур за жертвите на поредната трагедия.

 cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.