Начало » Новини

Стойнев прекрати договора за добив на въглища от “Ораново”

Публикувано от:  на август 5, 2013 Няма коментари

Стойнев прекрати договора за добив на въглища от "Ораново"Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е изпратил уведомително писмо до управителя на „Пирин Ораново” ЕООД Валери Манов за спиране на действието на концесионния договор за добив на въглища от находище „Ораново” по реда на чл. 68 от ЗПБ, съобщиха от Министерството на икономиката.

Определен е срок от 15 работни дни за отстраняване на констатираните неизпълнения и задължения по концесионния договор.

Според Закона за подземните богатства при спиране на концесията се прекратяват добивните дейности, а концесионерът е длъжен да поддържа рудника и минните изработки в такова състояние, че да са годни за последващо използване.

Междувременно от МИЕ съобщиха, чена интернет страницата на министерството е публикувана за обществено обсъждане Наредба за изискванията към обхвата и съдържанието на работните проекти за търсене и проучване на подземни богатства. Документът е изготвен от работна група, сформирана със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Наредбата е трябвало да бъде изработена през 2010 г. като подзаконов нормативен акт към Закона за подземните богатства /ЗПБ/.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.