Начало » Спорт

България прегази Куба!

Публикувано от:  на август 4, 2013 Няма коментари

волейбол жениЖенският национален отбор на България по волейбол постигна втората си победа на историческото си първо участие на Световното Гран при, което е еквивалент на мъжката Световна лига. Момичетата на Марчело Абонданца прегазиха Куба с 3:0 (25:8, 25:15, 25:16) и вече са с 6 точки на второто място в групата.

Българските волейболистки не показаха никакво колебание и започнаха впечатляващо срещата. Добриана Рабаджиева, Страшимира Филипова и компания оставиха кубинките едва с 8 точки в първия гейм и показаха кой е по-класният състав.

Вторият гейм отново започна ударно за нашите момичета, които бързо дръпнаха с 8:2, а впоследствие резултата набъбна до 20:9. Кубинките обаче записаха 4 поредни точки и намалиха малко разликата. Все пак България логично и безпроблемно спечели и втория гейм с 25:15.

И последният гейм не се различаваше от първите два. Българските дръпнаха ударно в началото с 8:3, а при втората техническа пауза резултата бе 16:10. Разликата се запази и дори малко се увеличи до края и България триумфира с 3:0 гейма.

Най-резултатна за България бе Елица Василева с 14 точки, а 11 добави Добриана Рабаджиева. За Куба се отличи Йоана Мендоса с 8.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.