Начало » Култура

Дядо прави параклис за внучето си

Публикувано от:  на август 3, 2013 Няма коментари

Дядо прави параклис за внучето сиЖителите на улица в Ямбол решили да помогнат на свой съселянин в построяването на параклис. Възрастният човек решил да направи доброто дело, след като преди три години внукът му пада от третия етаж на училище. Състоянието на детето било тежко и дядо му Марчо решава да направи параклис за негово здраве. Когато започва да строи, всички съседи се включват. „Божията сила да помага и тук с приятелчета и с наши средства го направихме,” разказа той. Около параклиса всяка вечер се събират съседи, направили са беседка. Отвсякъде идват хора и палят свещ за здраве.

От рамката на стогодишно огледало и врата на стар гардероб Марчо е направил кът с икона на Богородица. Така ще посрещнат 15 август – празника на Божията майка. Имат и други идеи – да направят ограда, да сложат кладенец. Молитвата им обаче винаги е една и съща. „За здраве и да бъде по хубав живота на младите,” казва Марчо.

Цветята около параклиса са от различни хора – идват, садят ги, после се връщат да ги поливат. Вярват, че те израстват заедно с вярата.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.