Начало » Спорт

Григор Димитров почна с победа на сингъл във Вашингтон

Публикувано от:  на юли 31, 2013Няма коментари

Гришо, Григор ДимитровПървата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров започна с победа участието си на сингъл на турнира във Вашингтон. В мач от втория кръг Гришо се наложи със 7:6, 6:4 над белгиеца Ксавие Малис.

Целият мач беше изключително оспорван, а първият сет премина без нито един пробив. Това предопредели излъчването на победител в него след тайбрек, при който Малис поведе с 4:2. Димитров обаче спечели частта, след като взе следващите пет точки.
В началото на втория сет Григор Димитров направи пробив в сервиса на белгиеца, а при 5:3 подаваше за победата в мача. Двойна грешка на хасковлията позволи на Малис да върне пробива, но веднага след това Гришо се реваншира и спечели мача. Това е негова втора победа в три мача срещу белгийския тенисист.
С този успех Димитров не само защити 35-те точки от олимпийските игри в Лондон, но добави и още 10 към актива си за световната ранглиста. Следващият съперник на българския тенисист ще бъде поставения под № 6 Сам Куери (САЩ), който се наложи над Денис Истомин с 4:6, 6:3, 7:6.
При единственото си до момента участие на турнира във Вашингтон (2011 г.) Григор Димитров също стигна до трети кръг. Ако сега той преодолее този тур и отстрани Куери, на четвъртфиналите ще играе срещу Хаас, Камке, Додиг или Смичек.
© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.