Начало » Свят

36 души загинаха след автобусна катастрофа в Италия

Публикувано от:  на юли 29, 2013Няма коментари

автобусна катастрофа в ИталияПоредна тежка катастрофа в Европа Най-малко 36 души загинаха и няколко бяха ранени, след като автобус с поклонници падна от магистрален надлез в Южна Италия. Работещи на мястото на инцидента спасители съобщават, че са извадили 33 тела от останките на автобуса след катастрофата край град Авелино в регион Кампания.

Те са открили телата на още трима от пътниците под превозното средство. Хората били изхвърлени от машината, докато е падала по 30-метров склон. Съобщава се за много деца сред жертвите на катастрофата на магистрала А16 между Бари и Неапол. Сред загиналите е и шофьорът на автобуса.

Екипи на пожарната са извадили 11 оцелели от останките – шест жени, дама мъже и три деца, но видели много тела вътре.
От мястото на инцидента фотокореспондентът Чезаре Абате предаде, че „поглеждайки надолу от моста, станал сцена на трагедията, 36 тела са покрити с бели чаршафи, подредени по продължението на пътя“. По думите му автобусът е ударил няколко автомобила, преди да премине през мантинелата и да падне.
В резултат на катастрофата магистралата между Неапол и Бари бе затворена. Очевидци коментираха, че автобусът вероятно е имал проблем със спирачките.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.