Начало » Новини

Броени метри остават до миньорите

Публикувано от:  на юли 19, 2013Няма коментари

Броени метри остават до миньорите8 метра остават до първото разклонение където се предполага, че са заклещени двамата миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров. Екипите напредват бързо, тъй като няма нови пречки за спасителните дейности.

В ранния следобед спасителните екипи достигнаха до 10-ия метър от мястото, където са затрупани рудничарите.

„Изземва се смес от кал и въглища, на този етап са изринати 24 метра, предполагаме, че остават още 10 метра до затрупаните миньори. Загиналите миньори Христо Младенов и Асен Стойнев бяха открити на 2-3 метра от мястото, до което се опитваме да стигнем. Опасяваме се, че ако не ги намерим след 10 метра, това означава, че са някъде в дъното, но надеждата умира последна, важното е да ги открием. Очаква се от браншовата минна камера да пристигнат още 3 водни помпи. Със собственика Красимир Михайлов поддържаме връзка по телефона, той помага с каквото може.“ Това заяви управителят на мината в „Ораново“ Валери Манов по-рано днес.

Около 12.20 часа пернишки товарен камион докара метални профили за укрепване на галериите в мина „Ораново“. Целта е при интензивните спасителни действия да няма нови жертви.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.