Начало » Спорт

Берое със Суперкупата, тресна и Лудогорец след дузпи

Публикувано от:  на юли 11, 2013Няма коментари

БероеБерое спечели първа Суперкупа на България в историята си! Избраниците на Петър Хубчев измъкнаха трофея от шампиона Лудогорец, побеждавайки с 6:4 след дузпи (1:1 в редовното време) в сблъсъка, състоял се на Националния стадион „Васил Левски“. За старозагорци от бялата точка се разписаха Георги Андонов, Иво Иванов, Венцислав Христов, Пламен Крумов и Елиаш Да Силва, докато за разградчани пропусна Марселиньо.

В редовното време победител не беше излъчен. Венцислав Христов откри за Берое в 27-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме Светослав Дяков изравни. Капитанът на Лудогорец получи и втори жълт картон в 59-ата минута, оставяйки тима си с 10 човека, но само 6 минути след това и играч на Берое беше отстранен от съдията Георги Йорданов. За втори жълт картон терена напусна защитникът Борислав Стойчев.

Двата тима си размениха и по една греда. Топовен изстрел на Здравко Илиев в 3-ата минута разтресе напречния стълб на вратата на шампионите, а в 36-ата лявата греда спаси Иван Караджов след удар по земя на Иван Стоянов.

Успехът на старозагорци на „Васил Левски“ напомни за това, което те сториха и в края на миналия сезон, когато извоюваха и Купата на България след изпълнение на дузпи, тогава надигравайки „Левски“.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.