Начало » Новини

36,5 млн. лв. е загубила НЕК от договора с БНП Париба за “Белене”

Публикувано от:  на юли 10, 2013Няма коментари

АЕЦ "Белене"Договорът за финансирането на проекта АЕЦ “Белене”, който е сключен между Националната електрическа компания и БНП Париба, е нанесъл вреди за 36 милиона и 550 хиляди лева. Това е установила Агенцията за държавна финансова инспекция. Данните са от приключилите 122 проверки за второто тримесечие на годината. В електроразпределителното дружество ЧЕЗ проверката на държавната финансова инспекция е засякла непроведени според процедурата 9 обществени поръчки през 2011-а. Стойността им е за повече от 570 хиляди лева.
Девет са и проблемните поръчки на “Български пощи” – за над 7 милиона и 700 хиляди лева.
За по няколкостотин хиляди лева, до милион, са и непроведените по правилата обществени поръчки на федерациите по баскетбол, лека атлетика, гребане, художествена гимнастика, бокс, тенис и плувни спортове.
Само една поръчка във Военномедицинската академия, за близо 2 милиона и 400 хиляди лева, проверката е определила като неоснователна.
При изразходването на парите, получени от бюджета през 2010-а и 2011-а година, които Столичната община е трябвало да вложи в лекарства за ветераните от войните, военнопострадалите и военноинвалидите, проблемните обществени поръчки се оказват две – за 3 милиона и 700 хиляди лева, пише още в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция.
През второто тримесечие на 2013 година финансовите инспектори на Агенцията за държавна финансова инспекция приключиха 122 финансови инспекции, от които 58 са по постъпили сигнали и искания и 64 – по утвърден годишен план, съобщиха от финансовото министерство.
Фокусът на плановите инспекции през 2013 година е върху болничните заведения в страната, поради което те преобладават като инспектирани обекти. През тримесечието финансовите инспектори установиха 201 случая на непроведени или неоснователно проведени процедури за обществени поръчки за общо 73 056 558 лева. При финансовите инспекции от периода са съставени общо 754 акта за установяване на административни нарушения.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.