Начало » Новини

Намериха работа на българин, спасил живота на италианец

Публикувано от:  на юли 10, 2013Няма коментари

Намериха работа на българин, спасил живота на италианец. На снимката виждате гр. Козенца

Намериха работа на българин, спасил живота на италианец. На снимката виждате гр. Козенца

Българин, който преди две години спаси италианец от удавяне, вече не е безработен. Бизнесмен от Ботуша се наел да вземе на работа 27-годишния Борислав Богданов и така нашенецът да остане в Италия, съобщават местни медии.

През март 2011 г. камион се преобърнал заради свлачище и паднал от 20 м в река Крати в гр. Козенца, град с около 70 хиляди жители, център на едноименната провинция в областта Калабрия. Десетки станали очевидци, всички викали за помощ, но само Борислав Богданов, тогава на 25 г., се хвърлил в реката и успял да измъкне на сушата шофьора на камиона Джузепе Ди Турзио.

Младежът е наречен „Ангелът спасител от Крати“ и привлича вниманието на медиите. Получава и награда от кмета на Козенца.

Скоро обаче Богданов сам се нуждае от помощ, защото останал без работа. Обзело го отчаяние и решил да напусне Италия, където живеел от 7 години.

За него обаче се застъпило движението „Граждански права“, което платило наема му и по този начин осигурило покрив над главата му. Председателят на движението Франко Корбели се обърнал с молба за съдействие към местен бизнесмен, който пък предложил работа на младия спасител.

Снимка: Уикипедия
cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.