Начало » Новини

Петима души са номинирани за шеф на новата мегаагенция ДАНС

Публикувано от:  на юли 1, 2013Няма коментари

Петима души са номинирани за шеф на новата мегаагенция ДАНСПетима души са номинирани за шеф на новата мегаагенция ДАНС, която погълна и бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност. И петимата са от системата на сигурността, съобщи пред журналисти в Стара Загора депутатът от БСП Стойно Пъдев, който е и член на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Според него шефът на ДАНС ще бъде избран най-късно до края на юли.

Неговият колега народен представител Георги Гьоков пък се усъмни, че след публичното „отстрелване“ и дискредитацията на Делян Пеевски трудно някой ще се съгласи да оглави ДАНС. Двамата старозагорски депутати коментираха и други спорни според обикновените социалисти кадрови решения.

„Аз изразих отрицателното мнение на старозагорци за новия шеф на Българския енергиен холдинг Георги Христозов на заседанието на националния съвет на БСП“, припомни Гьоков. Новият областен управител Живка Аладжова пък била избор на областния партиен съвет, макар че най-голямата общинска организация на БСП в региона – старозагорската, не я подкрепила. „Нямаме никакво намерение да кадруваме, тъй като правителството на Орешарски е експертно и програмно“, увери Гьоков.

Социалистите дори още нямали номинации за зам.-областни управители, които се очаквало да бъдат назначени през тази седмица. „Единият заместник да бъде човек от „Атака“ е възможно, но малко вероятно“, каза Гьоков и посочи, че неговият личен избор бил общинският лидер на БСП в Казанлък Александър Минчев. От ДПС вече обявиха своята кандидатура – това е старозагорецът Тунджай Юзтурк, лекар-офталмолог, съобщи „Стандарт“.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.