Начало » Любопитно

Управляваме iPhone с движение на главата?

Публикувано от:  на юни 28, 2013 Няма коментари

iphone

В Мрежата изтече информация, според която Apple тества нови функции за управление чрез движение, които ще позволят на потребителите да управляват iPhone, движейки главата си. Новата възможност била забелязана във версията за разработчици на iOS 7, където се появява под формата на опция в менюто Accessibility, преодоляваща традиционното управление чрез допир.
Новата функция използва камерата на iPhone (или също iPad), за да определени движението на главата ни. Когато е активирана управлението става по следния начин: системата автоматично започва да селектира всяка опция на екрана, докато не направим жест с глава, въртейки я наляво или надясно. Когато засече това наше движение системата избира тази опция, която е била селектирана по време на движението ни.

Двете страни на въртене на главата по всяка вероятност ще активират различни функции. Според някои, тези движения ще могат да се ползват поне за няколко неща: за връщане към главния екран, за показване на нововъведения или за активиране на гласовия асистент Siri.

На първо четене процесът на управление на телефона с глава изглежда труден и неестествен и повечето от нас едва ли биха го ползвали. Подобен метод на контрол на менютата обаче би бил особено полезен за хора страдащи от ограничена подвижност или друг вид заболяване, което не им дава възможност да използват тъчскрийна на телефона.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.