Начало » Любопитно

Еврика! Откриха как да пием без да страда черният ни дроб

Публикувано от:  на юни 27, 2013Няма коментари

20130622.qdzojbjyuqЕкип от южнокорейски учени откриха как да предотвратят щетите, които алкохолът нанася на черния дроб, съобщиха от Министерството на науката, планирането, информационните и комуникационните технологии, цитирано от агенция Йонхап. Това ще позволи на любителите на алкохола да пият без да се тревожат, че ще има сериозни последици, поне не и физически.Известно е, че при попадането си в кръвта алкохолът произвежда активен кислород, който уврежда черния дроб, предизвиквайки хепатит и дори цироза. Но до момента имаше съвсем малко информация относно начина, по който се образува активният кислород.

Южнокорейските учени доказаха, че алкохолът предизвиква производството на ядрените хормонални рецептори ERR и именно те оказват вредно влияние върху черния дроб. Експертите твърдят, че ако се потисне производството на тези хормони, може да се предотврати увреждането на черния дроб от алкохола и това ще позволи да се употребяват спиртни напитки без опасения за физическите последствия.

В групата от учени участват специалисти от Корейския научноизследователски институт за биологически науки и биотехнологии към Националния Университет „Чоннам“. Южна Корея е с едно от най-високите равнища на алкохолизъм в света. Според различни класации страната е между 7 и 13 място по употреба на алкохол.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.