Начало » Новини

Бойко Борисов ползвал военни хеликоптери като таксита

Публикувано от:  на юни 7, 2013Няма коментари

Правителствен самолетЧас полет с правителствения самолет струва 2500 долара. Това разкри в студиото на TV7 депутатът от „Атака“ Венцислав Лаков. „Всичко може да е било законно, въпросът е обаче до колко е било целесъобразно“, обясни той. Лаков обясни, че след като оглавяваната от него временна парламентарна комисия разследва как бившият премиер е използвал Авиоотряд 28, ще бъде сезирана прокуратурата. „Въпросът е какво основание е имало да бъдат използвани тези самолети“, добави Жельо Бойчев от БСП .Венцислав Лаков хвърли още една бомба – Бойко Борисов като бивш премиер е използвал военните хеликоптери „Кугър“ като таксита. „Ген. Тодор Коджейков, шефът на НСО, лично е поръчвал машините на ген. Симеон Симеонов – командващия ВВС“, заяви Лаков.

Лаков потвърди информацията, че Борисов е изнесъл милиарди в чужбина с Авиоотряд 28. „Лично съм пътувал като журналист и нито веднъж не съм бил проверяван на митницата. Имаме списъци, ще засечем всичко. Парите са изнасяни със сакове, куфарчета“, отсече депутатът от „Атака“.

Жельо Бойчев заяви, че очаква да научи днес в парламента какъв е бюджетът на Авиоотряд 28. Днес премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов ще отговарят на питания за използването на Авиоотряд 28.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.