Начало » Култура

Проф. Вучков: Сегашната парламентарна общност е достойна за психиатрията

Публикувано от:  на май 24, 2013 Няма коментари

проф. Юлиян ВучковПроф. Юлиян Вучков: “… няма да приема сегашната парламентарна общност, тъй като тя е достойна за психиатрията и лудницата.” Това е част от неговият днешен коментар.

Преди 1989 г. целият български народ посрещаше 24 май с отворена и пламнала душа. Милиони българи заливаха всички възможни и невъзможни пространства, извиваха се безкрайни хора, веехме ликовете на Кирил и Методий… Това беше едно всенародно, спонтанно, неудържимо въодушевление. А днешното е едно маломерно, с нищо неприличащо на онова, което бе преди 1989 г. Сега се строяват някакви групички пред библиотеките и по поръчка викат „Ура!”. Защото народът е бездуховен. Ние тогава деляхме вдъхновението, а сега делим хленченето си. Това каза в редовния си петъчен коментар по TV7 проф. Юлиян Вучков.

По думите на профессора днешният празник е празник на цялата култура, но преди всичко на словото, на писмеността, искам да кажа, че през хилядолетията ние сме родили велики писатели – Ботев, Вазова, Яворов, Смирненски, Елин Пелин, Йордан Йовков, Димитър Димов, Димитър Талев. Това са колоси, които биха завладели всички хора от всички краища на света. Но те не са завладели пазара, защото кирилицата е по-малко разпространена в Европа. Истината е и че ние много се мразим българите, злепоставяме се, вместо взаимно да си помагаме, да си подаваме ръка. Ние българите коленичим пред чуждите успехи, макар и нищожни. Книжарниците са препълнени с тъпи, бездарни преводи на книги, главно от САЩ, а ги няма нашите български писатели”, заяви емоционално професорът.

Вучков изтъкна, че нямаме таланта, организацията да рекламираме онова, което е създал нашият български народ.

„Нашите емигранти са едни комплексари, затворили се в еснафщината си изобщо не мислят за необходимостта да популяризират по света онова, което е създал българският писмовен гений”, допълни той.

Проф. Вучков смекчи тона си и посочи и положителните страни на българския народ. „Нашият народ е изключително надарен. Той е вършила чудеса в материалното и духовното строителство. Той е жизнен, с много богато въображение. Българите са много добри актьори, за разлика от другите нации, които са скучни, безлични. Но за съжаление българинът след 89 г. не разви своите достойнства, а се опростачи – заради онази върхушка, която ни управлява след ’89-та. Тая политическа класа не се интересува от българския гений, тя се интересува само от себе си. Аз казвам – няма да приема сегашната парламентарна общност, тъй като тя е достойна за психиатрията и лудницата. Няма да я приема, защото тя няма да се раздели с милионните си паритети субсидии, с раздутите си заплати, с антинародния социален данък. Няма да премълча и факта, че всичките тези неща Волен Сидеров остро и категорично им напомни. И докато той говореше, от ГЕРБ и БСП цинично и нагло се усмихваха от местата си. Но аз не искам и Волен Сидеров да ни управлява. Това е един юмручен, войнстващ политик, с двойнствено поведение – хем е така, хем не е така. Една голяма вятърна мелница, която не ме респектира”, обясни Вучков.

„ГЕРБ предлага Цецка Цачева да стане председател на Народното събрание. Преди време, когато Бойко Борисов гостува в моето предаване, му казах съвсем добронамерено: „Кажи й че тя се облича като коледна елха и разсмива, а не респектира парламента. Тая самодоволна и празнословна госпожа не прие моите съвети. Дори Бойко Борисов е далеч по-самокритичен. Ами Михаил Миков – един човек, известен с грубиянщината си, с липсата на възпитание и мафиотското си говорене. А какво да кажем за Мая Манолова, която прилича на ходеща карикатури и ни е втръснала с мафиотското си дърдорене. Пламен Орешарски? Той е една прелетна птица. Той ни докара антинародния, мафиотския плосък данък. Да не говорим за начина, по който се отнесе към учителската стачка и я нарече „седянка”, каза професорът.

Той заяви, че няма да приеме „такова лъжепрограмно правителство, което ще бъде марионетка на енергийната мафия”. „Това програмно правителство ще замита всички мръсотии, всички грабежи, които натрупа енергийната мафия. Няма да се съглася да ни управлява ДПС – една незаконна българска, а и турска партия. Няма да се съглася да се толерират грабителските обръчи от фирми. Не искам да ни ръководи господин Лютви Местан – един бивш агент на ДС. Този Лютви Местан иска да продължи да съществува плоският данък, който ще продължи да мачка моите бедни приятели – българските турци”.

„Преди 2 години, когато сурово критикувах Бойко Борисов, аз му казах много тежки неща. Критикувах безпощадно цялата му външна и кадрова политика. Но той не ме упрекна. Но аз съм преследван от червената върхушка в продължение на 16 години. Махнаха ме от толкова телевизии. Сега могат да ме отстранят и от тази, защото червената върхушка не прощава. Но аз не се предавам няма да продължа да притискам! И ГЕРБ, и БСП, и „Атака”, и ДПС ще бъдат подложени на моята сурова, безпощадна критика! Аз мечтая в България да дойде нова партия, която да бъде контра на тях – да ни освобождава постепенно от мръсотиите, с които са ни засипали. Ако ние не се отървем от тези партии, ще затънем в хаоса и може да стигнем до военно положение”, заяви проф. Юлиян Вучков.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.