Начало » Новини

Тридесет години от откриването на СПИН

Публикувано от:  на май 20, 2013Няма коментари

Тридесет години от откриването на СПИНТази година се навършват тридесет години от откриването на СПИН. През далечната 1983 г. група френски вирусолози публикуваха за пръв път съобщение за новооткрита болест, която първоначално бе наименувана ЛАВ. Това стана на страниците на списание “Сайънс”.

Тогава за пръв път учени, ръководени от професор Люк Монтание описаха действието на този страшен вирус, който по-късно стана известен на цял свят като СПИН. Ролята на вируса на болестта СПИН бе потвърдена през следващата година и от американски екип, начело с професор Робърт Гало. Очаква се по време на ежегодния симпозиум, който тази година трябва да се проведе в Париж между 21 и 23 май да се даде оптимистична оценка на борбата срещу тази смъртоносна болест.

Припомняме, че вече има няколко случая на излекувани от СПИН хора. Хората, които са успели да се излекуват са от Франция, както и има регистриран случай на бебе, родено със СПИН, но в последствие излекувано.

Според агенция “Франс прес” в резултат на ХИВ вируса досега са починали близо 30 милиона души по света. Броят на заразените се изчислява на 34 милиона. Всяка година от болестта умира около 1,8 млн. души.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.