Начало » Новини

Българин с тежки изгаряния при пожар край Рим

Публикувано от:  на май 18, 2013Няма коментари

20130518.qklrxpfisa (1)Български гражданин е получил тежки обгаряния при пожар в плажен и ресторантски комплекс в морския курорт Лавиния край Рим, съобщиха местни медии. Димитров, 47-годишен, е настанен в отделението за интензивна терапия на болницата „Сант Еудженио“ в Рим с обгаряния от трета степен върху 35% от тялото.Състоянието му е тежко, но не и отчайващо. Лекарите все още не са се произнесли окончателно, но изглежда няма опасност за живота му, се посочва в информациите.

Българинът, за когото се уточнява, че е вдовец, е бил през миналия летен сезон пазач на комплекса, заемащ 300 квадратни метра върху плажната ивица с бар, ресторант, съблекални и душове. Понеже нямал постоянно жилище, помолил собственика на комплекса да му позволи да преспи там няколко вечери.

Пожарът избухнал през нощта и изцяло унищожил бара и ресторанта, които били изградени от дърво. Той бил потушен едва на разсъмване с намесата на пет противопожарни групи, съобщи bTV.

По първоначални данни причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на хладилните уреди. Карабинерите, които водят разследването, очакват заключението на противопожарните експерти.

Курортното селище Лавиния е част от общината Анцио и се намира на 50 километра южно от Рим.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.