Начало » Новини

Руското външно министерство обвинява ОССЕ, че игнорира нарушенията от страна на Украйна

Публикувано от:  на февруари 24, 2024Няма коментари

Ръководството и отделните изпълнителни структури на ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа) са се отклонили от своите мандати и си затварят очите за очевидни нарушения от страна на Украйна и западните държави. Това съобщиха от руското външно министерство, предаде РИА Новости.

Руското външно министерство обвинява ОССЕ, че игнорира нарушенията от страна на УкрайнаРуското външно министерство обвинява ОССЕ, че игнорира нарушенията от страна на Украйна

Така министерството коментира ситуацията около участието на Русия в Парламентарната асамблея (ПА). Представители на министерството отбелязаха, че тя „е независима, автономна структура от ОССЕ“.

Според министерството всички въпроси, свързани с участието на страната в работата на ПА на ОССЕ, са от компетентността на Федералното събрание на Русия.

По-рано извънредният и пълномощен посланик на руското външно министерство Генадий Аскалдович заяви, че Бюрото на ОССЕ за демократични институции и права на човека (БДИПЧ) е доказало своя непрофесионализъм, като е отказало да дойде в Русия, за да наблюдава президентските избори.

И това не е първия случай, в който руското външно министерство обвинява ОССЕ, че игнорира нарушенията от страна на Украйна.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.