Начало » Свят

Пушилин съобщи за доброволци от САЩ, които искат да воюват на страната на Донбас

Публикувано от:  на март 16, 2022Няма коментари

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че доброволци от Съединените щати искат да се бият на страната на Донбас.

Повече от 20 000 доброволци, включително от САЩ, са готови да участват в операцията в Донбас, каза ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира на Soloviev Live.

Денис Пушилин: доброволци от Съединените щати искат да се бият на страната на ДонбасДенис Пушилин: доброволци от Съединените щати искат да се бият на страната на Донбас

 

Според него списъкът на страните, от които доброволците предлагат подкрепа, е много обширен.

Денис Пушилин: „Сега се справяме сами на място с огневата подкрепа на Русия. Вече има повече от 20 хиляди доброволци – това са тези, които влязоха в централния ни апарат, директно, за да можем да се обърнем към тях за подкрепа, когато е необходимо“.

Ръководителят на ДНР подчерта, че освободителната операция в Донбас ще приключи „в много обозримо бъдеще“ и ще започне възстановяване.

Пушилин добави, че територията на ДНР не е най-малката по стандартите на европейските държави, освен това републиката има излаз на море.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция за демилитаризиране на Украйна. Владимир Путин нарече целта ѝ „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“.

Според Министерството на отбраната въоръжените сили нанасят удари само по военната инфраструктура и украинските войски. С подкрепата на руската армия части на ДНР и ЛНР развиват настъплението.

Припомняме, че както медиите съобщиха преди няколко дни, освен доброволци от Съединените щати искат да се бият на страната на Донбас, има много желаещи от Сирия, Ливан, ЦАР (Централноафриканска република).

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.