Начало » Свят

Дронове заменят самолетите Су-24 в руските ВКС

Публикувано от:  на май 16, 2021Няма коментари

Дронове заменят самолетите Су-24 в руските ВКС (Въздушно-космическите сили), съобщават информационните медии в Русия.

Разузнавателните модификации на руските дроновe “Орлан”, “Орион” и “Алтиус” трябва да заменят във Военновъздушните сили (ВВС) на Русия разузнавателните самолети Су-24Р. Те ще бъдат заменени и от Су-34 с контейнери “Сич” (“Сыч”), предава Russia Beyond.

Дронът "Алтиус". Снимка: Минобороны РФ

Дронът “Алтиус”. Снимка: Минобороны РФ

 

За това съобщи в сряда в. “Известия” в материала “Влизат на рояк: подразделенията на ВКС преминават към безпилотно разузнаване”, позовавайки се на информация от свои източници в министерството на отбраната на Русия

“Принципното решениe за превъоръжаване на ескадрилите на разузнавателните самолети на Въздушно-космическите сили (ВКС) вече е взето. Планира се тези подразделения да бъдат комплектовани с най-новите дронове с голям обсег. Дронът намира противника с помощта на оптико-електронна система. Освен това БПЛА може да открива войска и обекти на противника по тяхното радиоелектронно лъчение”, се казва в материала.

Срокът за превъоръжаване на подразделенията на ВКС на Русия ще зависи от разгръщаването на серийното производство и доставките на БПЛА във войската.

“При това не се предвижда министерството на отбраната напълно да се откаже от пилотираните самолети. При необходимост тази функция ще се изпълнява от изтребителите-бомбардировачи Су-34, модернизирани по проект ‘Сич’. Тези машини могат да използват унифицирани окачващи се разузнавателни контейнери. Има три варианта: оптико-електронни, радиотехнически и радиолокационни”, добавя авторът на материла.

Су-24. Снимка: Минобороны РФ

Су-24. Снимка: Минобороны РФ

 

Безпилотният летателен апарат “Орион” има максимално излетно тегло от 1150 кг и маса на полезен товар до 250 кг, а продължителността на полета му е 24 часа.

Серийно производство на дроновете се води от компанията “Кронщад”. За 2021 г. се планира доставка на войските на шест или седем комплекта БПЛА “Орион”, всеки от които включва три безпилотни летателни апарата и мобилни пунктове за управление.

Източник: Dir.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.