Начало » Новини

Каква охрана да поставите на вашия обект

Публикувано от:  на май 8, 2016Няма коментари

Каква охрана да поставите на вашия обект

Каква охрана да поставите на вашия обект

Като собственик на малък, среден или вече разраснал се бизнес, или като частно лице, което притежава повече от един имот, а и дори само за лична защита и сигурност за семейството при определени ситуации, то неизменно в такъв случай човек се нуждае от охрана – била тя само физическа, чрез видеонаблюдение или в комбинация. Простичката причина човек да търси начин да защити себе си и своето имущество е съвсем очевидна – ежедневието не ни позволява да се чувстваме така сигурни, както преди години.

Насилието и неуредиците в държавата ескалират на моменти и ние сме длъжни да помислим първо за себе си, за нашите близки и за нашия дом или магазин, който ни осигурява препитание. Репортажите, които виждаме всяка вечер по новините, само потвърждават колко актуална е темата за опазване не само на нашето лично или бизнес имущество чрез наемане на охрана и поставяне на видеонаблюдение, но също така ни кара да се замислим сериозно и за собствената ни безопасност просто като хора.

Когато един собственик иска да наблюдава какво става в неговия търговски обект, той най-често се спира на варианта охрана със СОТ и поставяне на видеонаблюдение. Ако решите да поставите камери и да използвате техника, трябва да сте наясно, че този вид охрана е по-скоро като превантивна мярка. Това няма как да ви гарантира, че няма да бъдете ограбени, но пък ще ви е от голяма помощ за разрешаване на съответния случай на кражба, тъй като ще разполагате със снимков материал и доказателство за залавяне на крадеца. А, ако има човек, който да наблюдава в реално време какво се случва на камерите, може да се предотврати евентуална кражба, ако на момента наблюдаващият успее да намери правилния подход за организиране на адекватна реакция. При този вид охрана се влагат еднократно пари за закупуването на съответната техника и евентуално за наемане на служител, който да наблюдава камерите в реално време.

При избор на охрана със СОТ, резултатът е почти подобен като при избора на охрана чрез видеонаблюдение. При този вариант, собственикът разчита, че времето след натискане на бутона до пристигане на дежурните от СОТ, ще е максимално кратко, за да може съответно нападателят или нападателите да изземат възможно най-малко ценности или да нанесат най-малко щети. Този вариант е сравнително приемлив за клиентите, тъй като работниците чувстват някаква сигурност, че има на кого да разчитат, а за самите собственици това не е толкова скъп вариант, тъй като месечната такса е от порядъка на 20 до 40 лева.

При наличието на големи обекти с много служители, както и за частни лица, най-добрият вариант за охрана е физическата охрана. Самото присъствие на охранителите, постоянно охраняващи обекта, често кара крадците да се откажат от своята цел да нападнат този обект и се пренасочват към друго място. Разбира се, да имате охранители на място в реално време, без съмнение има само положителни страни. При този вид охрана единственият негатив е, че не всеки може да си я позволи, тъй като е по-скъпа услуга.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.