Начало » Любопитно, Новини

Ламиниран паркет

Публикувано от:  на март 14, 2016Няма коментари

Ламиниран паркет

Ламиниран паркет

Когато планираме ремонт или освежаване на дома или работното място, подовата настилка е от първостепенно значение. Чисто визуално тя е най-открита за погледа, а износването й може да доведе до неудобство при движение и опасност за сигурността на хората. За наша радост на пазара има изобилие от подови настилки, между които можем да избираме, съобразно вкуса и възможностите си.

Ламинираният паркет е една от най-популярните повърхности, които избират хората, за да „облекат“ пода. Продуктът може да бъде открит на ниски и високи цени, според качеството на повърхностния слой, степента на защита от увреждане, както и текстурата му. Трябва да сме прецизни, когато подбираме ламинират паркет, защото всяко помещение има индивидуални особености.

Какъв ламиниран паркет да избера за дома?

Подовите настилки задължително трябва да се подбират спрямо степента на човекопоток в помещението, за което са предназначени. За ламинирания паркет е важно да знаем, че се продава в няколко класа спрямо устойчивостта си от износване. Така например продуктите от клас AC1 и AC2 са подходящи за стаи, в които няма много движение, за дома, тъй като ламинираният паркет от тази категория се захабява относително лесно. Ако имате друг вид подова настилка, спокойно може да разположите ламинираният паркет над нея, но трябва да сте сигурни, че подът е гладък, че няма неравности. Поддръжката на този вид облицовка е лесен, а цените – поносими. Можем да избираме между разнообразни текстури – череша, орех, бамбук, дъб, с ивици…Добре е да знаем, че според начина на монтаж, има два вида паркет. Единият се слага ред по ред, а другият – като пъзел, чрез клик система, която се „заключва“. Вторият вид е по-удачен, тъй като лесно можем да заменим дефектно или повредено парче.

Какъв ламиниран паркет да купя за офиса?

Изборът за дома и работното място може да е коренно различен. Някои офиси са слабо посещавани и може да бъдат обзаведени с подова настилка от клас AC2, но е добре да не избираме по-нисък от нея. Особено имайки предвид, че дамите често стъпват с тежки обувки с големи платформи или токове, добре е ламинираният паркет на работното място да е устойчив, за да не се налага честата му подмяна и излишните разходи.

Автор: webselo.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.