Начало » Свят

КНДР разположи ракетни установки по границите си

Публикувано от:  на април 10, 2013Няма коментари

0570b049bd7105e95670e9908ce4f721Сателити засякоха от космоса седем мобилни установки с балистични ракети с различен обсег на източното крайбрежие на Северна Корея. Те могат да бъдат изстреляни още днес едновременно или в течение на няколко дни, съобщиха военни източници в Токио.

Японският премиер нареди да се вземат мерки за защита на населението при извънредни ситуации. Междувременно Европейският съюз се готви да връчи нота на Пхенян, в която се отхвърля вероятността от война и се отправя призив към благоразумни действия.

Разузнаването е засякло две мобилни установки с най-новите ракети със среден обсег „Мусудан“ в източната провинция Канвондо. Те са с далекобойност до 4 000 км. и могат да поразят цели на цялата територия на Япония, както и на американския остров Гуам.

Едновременно с това на североизточния бряг е разположено ракетно подразделение с четири или пет мобилни установки. Анализът на данните показва, че там се намират ракети „Скъд“ с обсег от 300-500 км. или „Нодон“ с обсег 1 300 км. Усъвършенстваните ракети „Мусудан“ досега не са тествани. Затова, според експертите, Северна Корея би изстреляла едновременно с тях проверените вече „Скъд“ и „Нодон“, за да компенсира евентуален провал при пуска на „Мусудан“ и да демонстрира военната си мощ.

Японският премиер Шиндзо Абе нареди на военните да вземат всички мерки за защита на населението във връзка с евентуално изстрелване на ракета от Северна Корея. В същото време по искане на Пхенян беше затворен за преминаване на туристи най-големият граничен пункт между Китай и Северна Корея в град Дандонг.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.