Начало » Новини

Бойко Борисов: “Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат?”

Публикувано от:  на декември 1, 2015 Няма коментари

Бойко Борисов: "Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат?"

Бойко Борисов: “Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат?”

Бойко Борисов: “Този, който пие ракия, пуши, яде сланина и няма хранителни навици, трябва ли другите да му плащат?” Това Бойко Борисов каза на пресконференция на тема “Власт, лекари и пациенти – заедно в реформата”.

Не знаем как да коментираме това изказване, всъщност то може ли да се коментира? Всички знаем, че българинът от векове яде сланина и пие ракия. И това далеч не е най-вредното нещо, което се прави.

Бойко Борисов: “Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението. Идва Коледа и Нова година и вие ще кажете какво става в спешната помощ. Трябва да се изградят навици от ранна възраст. Да напомним на родителите, че ако купуват всеки ден по три сладоледа на детето си, не му правят добро.”

Вероятно мотивите на Бойко Борисов са добри, но пък можеше да подбере по-добри доводи …

Според българският премиер Бойко Борисов на българина му е нужна самодисциплина, и за това били реформите в здравеопазването.

Ето още какво сподели българският премиер:

“В живота щастието на един се гради нещастието на друг. Като се почне от шофирането по пътищата. Няма мантинела несмазана в тая държава. Шест платна е южната дъга. На всеки 5 метра мантинелата е счупена. Това какво означава? Или безхаберие или некадърност или слаба дисциплина.

Ние ще толерираме ли тези хора, които благодарение на това, че се правят на бабаити, трябва след това да си извадим от джобовете стотици милиони? Ако трябва да го преведа на по-разбираем език: Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина, и не желае да има хранителни навици, трябва ли други да му платят лечението? Да пие, но в определени граници … колкото казва медицината. То на пръв поглед е смешно, но това е начинът по който ние живееме. И личната самодисциплина!”

А статията сме илюстрирали с една любопитна снимка на самият Бойко Борисов, който говори за пиене и пушене, за лоши навици.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.