Начало » Свят

Физици опровергават Анкара: Данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи

Публикувано от:  на ноември 28, 2015Няма коментари

Физици опровергават Анкара: Данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи

Физици опровергават Анкара: Данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи

Физици опровергават Анкара: Данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи. Все повече става ясно, че Анкара е свалила нарочно руския самолет, и след това търси начини да оправдае своите действия.

Астрофизиците от Льовенския католически университет разследват събитията на базата на официално известните материали по този инцидент. В своята работа Том Дорселаер (Tom Doorsselaere) и Джовани Лапента (Giovanni Lapenta) използват видеоматериали, карти, заявленията на властите на Турция и Русия. Според техните изчисления скоростта на ударения Су-24 е трябвало да бъде 980 км/ч.

При такава скорост, ако се предположи, че руския самолет е навлязъл на 2 километра във въздушното пространство на Турция, то той ще покрие това разстояние само за няколко секунди, но в никакъв случай не и за 17 секунди, както твърдят турците. Това двамата изследователи са написали в блога на официалния сайт на университета, посочва сайта rusnext.ru.

Също така ако се вземат предвид официалните данни, 10-те предупреждения за които говорят турците е трябвало да бъдат отправени само за около 7 секунди, което е физически невъзможно.

В материала в който физици опровергават Анкара, че данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи, също така се посочва, че самолета е ударен когато се е намирал на 5,5 км. от турската граница. Средствата за контрол на руската авиобаза в Сирия, както и съседните самолети не са фиксирали нито едно отправено предупреждение от турския изтребител F-16.

Учените също така поставят под съмнение и оправданието на турците, че 10-те предупреждения са отправени в продължение на 5 мин. За това време, при скорост от 980 км/ч, Су-24 е изминал 80 километра.

“Как са могли турските ВВС да предскажат, че руския самолет ще наруши въздушното пространство? Военните самолети са много маневрени, и теоретично могат да изменят посоката на полет в последните секунди. Така, че дали са били отправени предупреждения към руските летци – в дадения момент е предмет на необосновано предположение.” – заключават Том Дорселаер (Tom Doorsselaere) и Джовани Лапента (Giovanni Lapenta), астрофизици от Льовенския католически университет.

Във вторник, 24 ноември Турция свали руският бомбардировач Су-24. Самолета бе свален на територията на Сирия, при което самите турски самолети f-16 нарушиха въздушното пространство на Сирия. Оттогава до сега Анкара опитва да оправдае своите действия, но на всички вече е ясно, че това е невъзможно.

Надяваме се този материал, в който физиците опровергават Анкара, че данните за свалянето на руския самолет Су-24 са лъжливи, да бъде споделян от нашите читатели, и да достигне до повече хора и те да разберат лъжите на Турция. Защото политиците могат да лъжат, Ердоган неведнъж е лъгал, но науката, физиката не лъже!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.