Начало » Здраве, Новини

Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

Публикувано от:  на август 31, 2015 9 коментара

Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е? Това е основателен въпрос, който всички ние трябва да си зададем. Въпрос, чийто отговор е много важен не само за всички българи, но и за цялото човечество.

Не, с това наше твърдение не преувеличаваме нещата, а напротив. Но за какво става въпрос? Може би вече сте чували, а може и да не сте, ако не сте – сега ще разберете. Въпросният господин Димитър Скендерски твърди, че може да лекува рак! Да, дами и господа, правилно прочетохте – той твърди, че може да лекува рак. Представете си какво означава това за медицината, за всички българи, въобще за всички хора, болни от тази коварна болест.

И именно за това ние си задаваме въпроса: Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е? За нас е важно да установим, дали Димитър Скендерски наистина може да лекува от рак или той е поредният измамник, шарлатанин?

В тази статия ще се позовем на два материала, публикувани в два български сайта. Смятам, че повече не е нужно и когато прочетете всичко, сами ще може да си отговорите на въпроса: Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

Също така тук няма да разказваме надълго и нашироко историята на въпросния самообявил се лечител на рака. Само ще споменем, че според неговите думи, през март 2012 г. заболява от рак, след това сам се излекува с помощта на уред, който е намерил в собственото си мазе. Ето и точните му думи, казани от него самия в сайта на Блиц:

“Нещо ме накара, сякаш ме викаше, да сляза в мазето. От 15 години не бях влизал там. Открих един уред, който навремето, преди много години, съм купувал от Русия. Качих го вкъщи, прочетох инструкцията му за работа, буквално хванах жиците и три дни се самолекувах с него.”

Сигурно вече се досещате кой е този уред. Предполагаме, че всеки с елементарна обща култура може и сам да се досети. Ако се затруднявате, ще ви помогнем с допълнително уточняване на самият Димитър Скендерски. Тези уточнения той прави на зададеният му въпрос дали уреда може да се ползва при лечение на деца. Ето и точните му думи:

“За тях съм подсигурил специален уред, с по-малка мощност, за да не се случи някоя беля. Обикновено болните деца – и не само те, а и възрастните – са слаби. А колкото по-едър е човек, той е с по-голямо съпротивление, повече подадена енергия към него изисква.”

Интересно… кой е предполагал, че едно просто зарядно устройство за акумулатори ще може да лекува рак? (Тук правим уточнение, че това е мнение на автора на статията, че става въпрос именно за зарядно устройство и по-нататък в статията ще наричаме това устройство “зарядно устройство”. А дали е така, разбира се, всеки може сам да си направи своите изводи!).

Нещата не спират до тук, развитието е, че въпросният самообявил се за лечител Димитър Скендерски иска да патентова зарядното устройство! Да, не се шегувам. Представяте ли си това? Защото аз не мога, въобще, толкова идиотски ми звучи тази мисъл: Как така ще патентоваш нещо, което отдавна го има и се знае? Всеки, който е бил добър ученик се сеща от уроците по физика, че този уред действа с прав ток, който не убива хората, за разлика от променливия ток.

Всъщност, за да сме максимално точни и обективни, ще трябва да уточним, че той иска да патентова метода си на лечение, а не точно зарядното устройство, но за автора на статията това е едно и също. И тук всеки може да си отговори на въпроса: Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е? Има само два възможни отговора на този въпрос. Относно отговор тип “Не.” – всичко е ясно: човекът е открил радикално нов метод и желае да помогне на другите в беда. Обаче в същото време аргументите за отговор “Да” са повече: той твърди, че се лекува с уред, който не иска да назовава; твърди, че иска да патентова този уред, който според описанието му е най-обикновено зарядно устройство за акумулатори; също така твърди, че желае да помогне на болните хора, обаче … .

Един момент. Тук ще направим пауза. Разбирате ли за какво става въпрос? Самообявилият се за лечител Димитър Скендерски твърди, че иска да помогне на всички болни хора, според собствените му думи уреда, с който се лекува е най-обикновен уред, който може да се купи от магазин, но не желае да го казва на хората, а да иска да го патентова за себе си! Е, дами и господа, кой честен, искрен човек, желаещ да помогне на другите няма да каже метода си на лечение, а ще желае да го патентова само за себе си? Нали ако е честен човек и намеренията му са искрени, ще го сподели с всички?! Нима Баба Ванга е криела рецептите си, с които помага на хората? Нима Народния лечител Петър Димков е криел методите и рецептите за себе си? Мога още много да изброявам, но мисля, че вече може да си отговорите на въпроса: Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

Ако все още се колебаете, ще продължим статията с цитати от друг сайт – lekuva.net. И във втория сайт, който ще ползваме като източник отново се говори за самообявилият се за лечител Димитър Скендерски. Подозираме, че и двата материала: в сайта Блиц, и в сайта lekuva.net са рекламни. А в случая много полезен е втория сайт, защото в него коментарите са разрешени и се е получил много хубав диалог, понеже самият Димитър Скендерски отговаря на въпросите на хората.

Тук отново ще бъдем максимално обективни и ще цитираме неговите точни думи, а вие сами може да си направите извода на въпроса: Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?

На оставен коментар от Стефка Стефанова, която споделя, че свекърва и е била при него и се е уверила сама, че е: “Срамота! Как може да изнудва така болните хора! Свекървата ходи и се увериха че е поредния мушеник който се базика с болния народ. Не се лъжете да си давате парите на този шарлатанин !”

Следва този отговор от самообявилият се за лечител:

”стефке …духаи супата ..знаеш ли че свекървати лъже свекар ти че не е болен от рак …как да подхождам в подобна ситуация ..и след като ти не си идвала при мен такива сллни думи са подсъдни …от този момент ти си прокълната и ще видиш резултата ..-димитър “

Това оставаме без коментар. Това направо ни остави без думи! Как може човек, който според неговите думи иска да помага на другите да кълне, да заплашва хората?

Не, и това не е всичко. В коментарите под статията следват възмущения от хората, някои се оплакват, че взема пари, един човек, под името dimitar се оплаква, че са му искани 300 лева, за да излекува майка му:

“този СКЕНДЕРОВ МИ ИСКАШЕ 300 ЛВ ,ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕКУВА МАЙКА МИ ОТ ТУМУР В ГЛАВАТА,ПОСЛЕ МИ КАЗА КОЛКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕ,С ОРЛИТЕ ЛИ ,АЗ МУ КАЗАХ ЧЕ НЯМАМ ПАРИ,А ТОЙ КАТО НЯМАШ ЩЕ МРЕШ,…”

Следват два отговора:

“приятелю ..живота на маикати щом струва 300-лева тежко на родителите които имат такива некадърни синове които не могат да помогнат на маиките си …”

“СОЦИАЛНО СЛАБИ С БЕЛЕЖКА ОТ СОЦИАЛА ЛЕКУВАМ БЕЗПЛАТНО …ДРУГИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЩОМ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ..ТАКЪВ Е ЖИВОТА ….И ЩОМ 300-ЛЕВА СА МНОГО ЗА ПРЕМАХВАНЕ ТУМОР В ГЛАВАТА ЩЕ ТРЯБВА ДА ВДИГНА МИЗАТА НА 1000-ЛВ И ЩЕ СПРЕТЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ..”

По-нататък следват още коментари от напълно справедливо възмутени хора, на които самообявилият се за лечител Димитър Скендерски отговаря по следния начин:

“ХОРА НЕ СЕ ГНЕВЕТЕ..МАИ СЕ ДРАЗНИТЕ ЧЕ ОСТАНАХ ЖИВ..НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕС ДА МЕ УБИЖДАТЕ,ПОЧТИ ГОДИНА ЛЕКУВАХ БЕЗ ПАРИ СУТРИН ОТ 8 ДО 8-ВЕЧЕРТА ЕДИН НЕ МИ БЛАГОДАРИ…СЕГА БЕЗПЛАТНО ЛЕКУВАМ СОЦИАЛНО СЛАБИ..УСПЕШНО ЛЕКУВАМ ТУМУРИ,ПРОСТАТА,И МНОГО ДРУГИ ЗАБОЛЯБАНИЯ НЕ МОГА ДА ВЪЗДЕИСТВАМ НА СЪРДЕЧНО СЪДОВАТА СИСТЕМА ..НАИ ДОБРЕ ГОВОРЕТЕ С МЕН БМЕСТО ДА МЕ ПРАВИТЕ ИЗМАМНИК…”

“КОИТО НЕ МИ ВЯРВА УМИРА …ТОВА Е ИСТИНАТА ЗЛОБНИ БЪЛГАРИ ..ЕЛАТЕ И ЩЕ ВИ ПОКАЖА СНИМКИ ,ЕПИКРИЗИ НЯМА ПРОБЛЕМ….ВЛЕЗТЕ В ФЕИСА И ЩЕ ВИДИТЕ ДВА ТУМОРА ..Е НЯМА ГИ ВЕЧЕ ….В ИЗРАЕЛ ПЛАЩАТЕ ПО 80.000.00-ЕВРО И ГИ ВРЪЩАТ В КОВЧЕЗИ…Е ИЗБОРА Е ВАШ…ДОБРОНАМЕРЕНИ ….”

“’ ДОБРОНАМЕРЕНИ..ИЕКАТЕ ДА МЕ ДИСКРИДИТИРАТЕ…Е ТОВА Е ВАШЕ ПРАВО…НО ИСКАМ ДА КАЖА НА ХРИСТО ТОДОРОВ ДА ВЗЕМЕ 1000-ЛЕВА И ДА МИ ДОИДЕ НА ГОСТИ ЩЕ ВИДИ ПОДПИСА Д-Р ЯНКОВ ..НА ЕПИКРИЗАТА …КОИ СИ ТИ БЕ БОКЛУК ЧЕ Д-Р ЯНКОВ ЩЕ ТИ ДАва обяснения КОИ И КАК Е ЛЕКУВАЛ…БАЩА МИ КАЗВАШЕ КОИ КАКВО МИ МИСЛИ ДА ГО СТИГНЕ 3-ПЪТИ….АМИН ДАИ БОЖЕ ..ЖИВИ ВРАГОВЕ НЯМАМ ВСИЧКИ СА МЪРТВИ…”

Трябва да уточня, че съм запазил правописа, а всеки може да си даде отговор колко грамотен е този човек. А на тези, които ще попитат откъде съм сигурен, че отговорите са на въпросният Димитър Скендерски, ще отговоря, че това е рекламна статия (независимо дали с явна – платена или скрита реклама) и като такава, според нас въпросният господин е писал коментарите собственоръчно, за да се обяснява и оправдава. И е напълно в реда на нещата да предположим, че ако някой друг се представя за него, то въпросният Димитър Скендерски щеше досега да се свърже със собствениците на сайта и коментарите да бъдат премахнати.

Така, че ще завършим тази статия по начина по който я започнахме. С въпроса:

Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е? На базата на представеният от мен материал всеки може сам да провери нещата и да направи своя извод.

А моят отговор, като автор на статията, моето лично мнение е: “Да. Да, въпросният самообявил се за лечител Димитър Скендерски е измамник и шарлатанин. Човек, който е честен и с добри намерения не се държи по подобен начин. Той трябва да понесе своята отговорност, а съответните органи да се занимаят с него.”

Надявам се данъчните да се самосезират и да направят съответната проверка за паричните му постъпления и това, дали се отчитат от него, как се отчитат, всичко ли се отчита. Също така се надявам и здравните власти да направят съответната проверка, как така някой ще лекува, без да има съответното образование и разрешителни. Надявам се прокуратурата да се самосезира и да направи проверка дали неговите действия са подсъдни и ако отговорът е “Да”, да бъде подведен под съответната отговорност.

А вие какво мислите, дами и господа?

Снимка: Фейсбук
Източници: blitz.bg/article/33011
lekuva.net/40514/mazh-se-izlekuva-sam-ot-rak.html

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

9 коментара за “Димитър Скендерски поредния измамник и шарлатанин ли е?”

 1. Анна Михайлова says on: 8 март 2017 at 13:16

  Димитър Скендерски се самонастани в къща в с. Шишковци след предварителен договор без документи за собственост и още не я е изплатил. До сега там се прави на лечител и си прави реклама в интернет безнаказано. Преди това е бил изгонен от гр. Кюстендил, където в апартамента си е събирал болни и отчаяни хора да ги “лекува”. Защо всичко може да се рекламира в Интернет безнаказано? Помислете си хора къде се лекувате и при кого независимо колко сте отчаяни! А. Михайлова

  • ДИМИТЪР СКЕНДЕРСКИ says on: 4 август 2017 at 17:23

   Е ГОВОРИТЕ ЗА ИЗМАМНИЦИ АМИ ЕТО Я ТАЗИ АНИ ОТ С. ШИШКОВЦИ СТАРА ДРЪГЛИВА МОМА КОЯТО МИ ПРОДАДЕ КЪЩА ИЗВЪН РЕГУЛАЩИЯТА НА СЕЛОТО В МОМЕНТА АЗ ПРИТЕЖАВАМ 60-% ОТ ИМОТА И 40-% Е НЕИН …ВИКАХ Я ДА ПРЕХВЪРЛИМ ИМОТА НО ЯВНО ТЯ ЧАКА ВА ХВЪРЛЯ ТОПА ..Е МОЖЕ И ДА МЕ ПРЕВАРИ ..АМИН ДАИ БОЖЕ..ЖИВИ ВРАГОВА НЯМАМ ..СКЕНДЕРСКИ

 2. димитър says on: 4 август 2017 at 17:16

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА КВАЛИФИКАЦИЯ …ШАРЛАТАНИН ,ИЗМАМНИК…АМИ ДА ИЗМАМНИК СЪМ ИЗМАМИХ СМЪРТА И ОСТАНАХ ЖИВ СЕГА СЪМ В ДОБРО ЗДРАВЕ И СЕ ЧУВСТВАМ ОТЛИЧНО …И МОЯ ДЕВИЗ Е КОИТО НЕ МИ ВЯРВА УМИРА …МЕТОДА СКЕНДЕРСКИ Е НАИ ЕКОЛОГИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ В СВЕТА БЕЗ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ ….И ДРУГО ПОНЯКОГА АНТИ РЕКЛАМАТА Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ..БЛАГОДАРЯ ВИ …И ЕТО АКТУАЛНИЯ МИ ТЕЛЕФОН-0896742513-СКЕНДЕРСКИ

 3. Анна says on: 15 октомври 2017 at 13:49

  Вижте кой дава квалификации! Никой не е крил информация за документите.Като не му харесва да беше я напуснал. А за моето семейно положение не му дължа обяснение. Дадох му доста голяма отсрочка от време да си плати. Или смята, че може да ме лъже с години и да си живее спокойно.

 4. ДИМИТЪР СКЕНДЕРСКИ says on: 6 ноември 2017 at 4:22

  АНИ ЗМИЯ ОТРОВНА ШИШКОВСКА АЗ ТЕ ВИКАХ ДА ПРЕХВЪРЛИМЕ ИМОТА И ДА СИ ОПРАВИМЕ СМЕТКИТЕ НО ТИ КАЗА ЧЕ ПЪЛНОМОЩНОТО ТИ Е ИЗТЕКЛО …ИМОТА Е 60-НА 40%…НИКОИ НЕ ТИ Е ЗАБРАНИЛ ДА ИДВАШ СЛЕД КАТО ОПИТА ДА МЕ ИЗГОНИШ С ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ СЕГА НАСТРОИВАШ РОДНИНИТЕ СИ СРЕЩУ МЕН…КАЗАЛ СЪМ КОИ КАКВО МИ МИСЛИ ДА ГО СТИГНЕ ДВА ПЪТИ …АМИН ДАИ БОЖЕ…

  • АННА says on: 10 август 2018 at 19:07

   ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА В ЖИВОТА.

 5. димитър скендерски says on: 31 март 2019 at 9:51

  ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА 24-ЧАСА ЗА АНТИ РЕКЛАМАТА …ЕКИП ОТ ЖУРНАЛИСТИ ДОИДОХА ОТ ГЪРЦИЯ И ЗАСНЕХА КАК ЛЕКУВАМ….АКО СТЕ ЛЮБОПИТНИ ВМЕСТО ДА ПУБЛИКУВАТЕ ГЛУПОСТИ ЕЛАТЕ МИ НА ГОСТИ И ЩЕ ВИДИТЕ И ЧУЕТЕ ВСИЧКО …ТОВА КОЕТО КАЗВАМ ГРАНИЧИ С ФАНТАЗИЯТА НО Е ИСТИНА …ТА ОЩЕ ЕДИН ПЪТ БЛАГОДЯРЯ ЗА АНТИ РЕКЛАМАТА …ГОРДЕИТЕ СЕ ….0893850273-ДИМИТЪР…ЕДНИ МИ КАЗВАТ ТИ СИ БОГ ДРУГИ МОЖЕ И ДА МЕ ПСУВАТ Е ТАКЪВ Е ЖИВОТА….А С ПРАВОПИСА НАИСТИНА СЪМ ЗЛЕ НО ГОВОРЯ НЕМСКИ , АНГЛИСКИ И РУСКИ ЗА ЕДИН НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО …В ЧАС ПО БЪЛГАРСКИ НЕ ВЛИЗАХ…ХА ХА БЕШЕ МИ СКУЧНО ..ХА ХА

 6. димитър скендерски says on: 3 април 2019 at 20:41

  вече ви благодарих за анти рекламата …сега ще ви кажа нещо което не знаете ..за новата 2018-година подарих на цяла България ,РУСИЯ И СВЕТА МОЯ УНИКАЛЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ ..БЕЗ ЛЕКАРСТВА И ВСЯКАКВА ДРУГА ХИМИЯ ..АКО ЗНАЕТЕ КАКВИ ПАРИ ИМА В МОЯ МЕТОД..НО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ДОСТОЯНИЕ НА СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ…ЕДНА ПАРАЛИЗИРАНА РЪКА ИЛИ ДРУГ ОРГАН АКО НЯМА СКЪСАН НЕРВ ГО ВЪЗСТАНОВЯВАМ ЗА 30-МИНУТИ …ИМА ХОРА МЕ ПРЕГРЪЩАТ И КАЗВАТ ЧОВЕЧЕ ТИ СИ БОГ Е ДРУГИ МОЖЕ И ДА МЕ ПСУВАТ НО В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА …ХУБАВ ДЕН ПП. И АКО ИСКАТЕ МОЖЕТЕ ДА МАХНЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ -БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО -0893850273-ДИМИТЪР

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.