Начало » Здраве, Новини

Водата от чешмата може да бъде вредна! Вижте защо!

Публикувано от:  на март 1, 2015 Няма коментари

Водата от чешмата може да бъде вредна! Вижте защо!

Водата от чешмата може да бъде вредна! Вижте защо!

Водата от чешмата може да бъде вредна! Трябва да се внимава когато се пие вода от чешмата. Редица изследвания показват, че флуорът, който се съдържа в чешмяната вода може да бъде вреден. Този факт, макар и известен до сега, не се афишираше и хората не се предупреждаваха за това.

За проведени наскоро изследвания по този въпрос от британски специалисти съобщава агенция Блиц, и допълва, че при изследванията са открили връзка между количеството на флуора във водата и депресията и затлъстяването.

Проучванията са проведени от специалисти от университета в Кент, които са диагностицирали случаи на понижена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм). Също така е отчетен и факта, че това състояние се наблюдава по-често при по-възрасните хора и при жените.

Според авторите на проучването водата от чешмата може да бъде вредна когато има пренасищане на флуора над определени граници. Тогава се повишава с 30% риска от заболяване на щитовидната жлеза. Освен понижаване на функцията на щитовидната жлеза, това може да доведе и до депресия и увеличаване на теглото.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.