Начало » Новини

Бойна баба на 88 уцели с брадва крадец и го подгони

Публикувано от:  на февруари 20, 2015Няма коментари

Бойна баба на 88 уцели с брадва крадец и го подгониХрабрата пенсионерка порази апаша с точно хвърляне от 5 метра. Бабата подгони апаши с малка брадвичка и спаси бакалията в село Руен от грабеж. Екшънът се разиграл в сряда около 2 часа сутринта, разказват местни жители. 88-годишната Иванка Шопова, чиято къща е близо до магазинчето, чула автомобил да буботи на улицата. Когато излязла, бабата забелязала двама мъже да разбиват дограмата на бакалията. Шопова се върнала в спалнята, измъкнала изпод леглото малка брадвичка и смело тръгнала да търси сметка на апашите.

Когато забелязали въоръжената баба, крадците си плюли на петите, съобщава “Марица”. Ядосана баба Иванка ги последвала, но не могла да ги стигне и метнала брадвичката по тях. От пет метра тя успяла да улучи единия в рамото. Не го порязала, но той се олюлял за миг, след това се окопитил и продължил в луд бяг. Виковете в нощта разбудили съседите на Шопова. Хора от вилната зона се юрнали след крадците, но не успели да ги хванат. На място пристигнала полиция, която извършила оглед. Според жители на селото от магазина липсвала дебитна карта.

88-годишната Иванка живее от години във вилната зона на Куклен. Заради зачестили кражби и влизания на апаши в дворовете жената се снабдила с малка брадвичка. Комшиите също са въоръжени и готвят опълчение срещу апашите. Вчера в селото всички разказваха за храбрата си съседка и се кълняха, че върнат ли се апашите, ще ги линчуват. Магазинът в селото е единственото място, откъдето възрастните жители на вилната зона над Куклен се снабдяват с хляб и най-необходимото за преживяване.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.