Начало » Любопитно

На почивка в Елхово

Публикувано от:  на януари 9, 2015 Няма коментари

На почивка в Елхово

На почивка в Елхово

Няма да сбъркате ако решите да прекарате няколко дни на почивка в град Елхово. Очакват ви приятни емоции и истинска отмора за духа и тялото. Географското разположение е идеално за туристи, които обичат природата и спокойствието. За престоя не се притеснявайте. Семейните хотели и къщите за гости предлагат нощувки в Елхово на разумни цени. Идеалното място, на което не само ще се насладите на истинска почивка, но и град, който гордо заема своето място и в българската история.

Една от най-големите атракции в града е Етнографския музей, който е включен в списъка на Стоте национални исторически обекта под номер сто. Първата експозиция е била през далечната 1958 и до ден днешен привлича малки и големи от различни краища на страната. Намира се в центъра на града в сграда на два етажа, в която се помещават около 22 000 експоната. Освен всичко това, музеят е отличен с два престижни ордена, единият е „Кирил и Методий“, вторият „Почетен герб на община Елхово“ .

Вашите нощувки в Елхово освен с история ще бъдат съпроводени и с прекрасна природа. Естествените забележителности в района приканват туристи от близо и далеч. “Даркая”, ждрелото на река Тунджа е едно от атрактивните предложение за любителите на чистия въздух и земните богатства. Защитената местност включва 19 хил. дка естествена площ с изобилие от редки птици, различни животински и растителни видове. Близо до града се намират резервата “Долна топчия” също известен с разнообразна флора и фауна, и природната местност Балабана, в която могат да се наблюдава живота на чаплите.

В околността могат да се посетят още пещерата “Дрънчи дупка”, така наречените тракийски слънчеви светилища и Парорийския манастир. Последният, е издигнат през 1335 от монахът Грегорий Синаит. Ранното му създаване го прави много популярен сред туристите.

Няколко нощувки в Елхово несъмнено ще задоволят и романтичните по душа натури, които освен със спокойни разходки могат да оползотворят свободното време и с домашно приготвени вкусни ястия типични за този край на страната. Какво по-прекрасно изживяване може да има от това да се докоснеш до природата и традициите на даден регион – точно това предлага град Елхово.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.