Начало » Свят

“Правда”: България се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия

Публикувано от:  на октомври 11, 2014 Един коментар

"Правда": България се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия

“Правда”: България се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия

В публикация на “Правда” се казва, че България се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия.

В страната няма млади политици с нови идеи, които да потърсят ново място.

Скорошните избори в България, на които победи партия ГЕРБ, не решават проблемите на българската икономика. Не само защото Бойко Борисов не може да сформира правителство, което да разчита на мнозинство в парламента, но и защото няма млади политици с нови идеи, които да потърсят на България ново място като на страна със собствени културни и исторически традиции и които да разчитат на собствената си сила и здрав прагматизъм, а не само на процеса на европейска интеграция, чиято движеща сила се е изчерпала.

Това е заявила пред руския вестник „Правда” Екатерина Шумицкая – научен сътрудник в отдела за европейски политически изследвания към Руската академия на науките.

Последните неприятни реплики между президента на България и руското министерство на външните работи показват, че България търпи силен натиск от ЕС и се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия. Българското общество е разделено по всички въпроси от вътрешната и външната политика. На битово ниво турците в България не са обичани, но всяка печеливша партия трябва да търси коалиция с тях.

Елитът нарича Русия агресор, но според статистическите изследвания само 30% от българите симпатизират на проевропейските сили в Украйна, а 27% – на проруските. Това означава, че в общественото мнение има равенство по този въпрос.
„Ако проследим как се е развивала българска държавност от началото на съществуването си, ще видим, че всеки път тя избира удобен геополитически партньор, който към дадения момент е най-силен и който може да й даде повече”, анализира Шумицкая.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Един отговор за ““Правда”: България се опитва да се впише в тенденцията на омраза към Русия”

  1. Емил says on: 12 октомври 2014 at 19:26

    Че то руснаците са прави ние сме фурнаджийски лопати,същински бай ГАНЬОВЦИ и заради тази си политика ще берем много ядове още много,много години.

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.