Начало » Лайфстайл, Финанси

Майки искат данъчна проверка на вървежните фолкаджийки

Публикувано от:  на април 28, 2013 Няма коментари

Чалга певициИнспекторите от НАП трябва да извършат пълна и мащабна проверка на доходите на най-нашумелите силиконови попфолк изпълнителки от ранга на Галена, Преслава, Анелия, Джена и Емануела. За това настояват от Сдружение “Майки срещу насилието в Студентски град”. Въпросната данъчна проверка трябва да даде отговор на въпросите дали изпълнителките, смятани за „тежката артилерия” на фолка, изобщо си правят труда да подават данъчни декларации, и дали не декларират малки жилища и стари коли, които не отговарят на лъскавия стандарт на живот, който обичат да демонстрират, допълват майките.

В предстоящата проверка на доходите на нашенския чалга елит като партньор на НАП могат да се включат и електронните и печатните медии, тъй като през последните години те редовно информират за размера хонорарите на водещите чалга изпълнителки при участията им, както и за тарифите им при изявите им по рождени дни, частни партита и корпоративни тържества на преуспели бизнесмени. Инспекторите на НАП могат да научат от медиите и любопитни подробности за новите джипове и лимузини на чалга звездите ни, за новите им луксозни мезонети и къщи с дизайнерско обзавеждане, както и за честите им ваканции и екскурзии по екзотични далечни дестинации, а също и за поредните им скъпи пластични операции, поясняват от родителската организация. При проверката на декларираните доходи, получавани от хонорари и участия на чалга изпълнителките, инспекторите от НАП е редно да установят и дали тези от тях, които са с над 50 хил. лв. приходи годишно, са изпълнили законовото изискване да се регистрират по ДДС, препоръчват от Сдружението на майките. На евентуалните нарушители трябва да им се съставят актове за установени административни нарушения и да им се наложат глоби. От НАП могат да възложат и ревизии, които да установят размера на дължимото, но неначислено и невнесено ДДС заедно с всички лихви за периода на нарушението, уточняват майките. Проверяващите следва да обърнат внимание и на силния пол в чалга бранша – звезди като Константин, Илиян и Азис също могат да бъдат помолени да декларират всичките си хонорари пред данъчните. Въпросната проверка ще има и възпитателен ефект, тя ще накара водещите имена в поп-фолка да почнат да декларират наистина реалните си хонорари от участия и да внасят дължимото ДДС до стотинка в държавната хазна, категорични са майките.

Следващата стъпка, която могат да направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от чалга звездите ни доходи със стойността на имуществото, което притежават. Ако тук бъде открито сериозно разминаване, от НАП могат да възложат специална проверка и да съберат официална информация за всички доходи и имущества, включително и луксозни вещи. При невъзможност изпълнителят да докаже скъпите си покупки с официално декларираните си доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци, разясняват от родителската организация. Ако в хода на ревизиите се съберат достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите се предават на Прокуратурата, припомнят от Сдружението на майките. От родителската организация се надяват проверките на приходната агенция да приключат в срок от месец – два, след което най-нашумелите ни фолк изпълнители ще бъдат поканени да платят данъчните си задължения, ако имат такива. Укриването на данъци е изключително грозно деяние и от морална гледна точка, особено когато в бюджета няма пари за увеличение на майчинските и детски надбавки, посочват майките. А укриването на данъчни задължения в особено големи размери е и престъпление според българското законодателство, аргументират се от сдружението на майките.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.