Начало » Лайфстайл

Скандален спомен от “борческото” минало!

Публикувано от:  на март 19, 2014 Няма коментари

жоро,геирги илиевСамо няколко дни след смъртта на боса на “ВАИ Холдинг” Георги Илиев (25 август 2005 г.) негови приближени предлагат на вестник “ШОУ” да публикува уникални и никога неизлизали в публичното пространство кадри от сватбата му.В продължение на години въпросните кадри са нагло сканирани и препечатвани от други вестници, телевизии, сайтове и фейсбук страници. Напоследък споменът за покойния бос бе шумно реанимиран и в предаването на Николета Лозанова “Поверително от NL” с видеозапис от сватбата му.

Днес агенция БЛИЦ предлага на своите читатели друго уникално видео от онези “борчески” години. Клипът, изпратен от наш читател в новата ни гражданска платформа “Очевидец”, загатва за далеч по-бурна веселба, придружена с куршуми, шампанско, вероятно и… сълзи.

Изглежда видеото е снимано през 1995-а, след убийството на Васил Илиев, тъй като той не присъства на него. Авансцена отново е легендарният ресторант “Мираж”. Този път обаче Главния е в ролята на кум. Всеизвестен факт е, че Георги и Мая Илиеви обичали да кумуват и са бракували няколко десетки двойки.

След смъртта на брат му през април 1995 година Георги поема бизнеса. Противно на всички очаквания империята на ВИС не се разпада, а процъфтява. Илиев-младши устисква на бремето на парите и властта – нито се наркоманизира, нито се отдава на пороци и разложение. Развива се. Защото зад него стои Мая, човекът, който поддържа личностното му равновесие в хищническия свят на печалбарството. Неслучайно Георги Илиев е оставил за наследник на бизнеса си нея. Неслучайно месеци преди разстрела му пред “Буда бар” в Слънчев бряг семейството осиновява две дечица. Куршумът обаче слага край на приказката за борчето от народа, станало принц. И дава старт на спомените и митологията за героите на прехода.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.