Начало » Лайфстайл

Скандален спомен от “борческото” минало!

Публикувано от:  на март 19, 2014Няма коментари

жоро,геирги илиевСамо няколко дни след смъртта на боса на “ВАИ Холдинг” Георги Илиев (25 август 2005 г.) негови приближени предлагат на вестник “ШОУ” да публикува уникални и никога неизлизали в публичното пространство кадри от сватбата му.В продължение на години въпросните кадри са нагло сканирани и препечатвани от други вестници, телевизии, сайтове и фейсбук страници. Напоследък споменът за покойния бос бе шумно реанимиран и в предаването на Николета Лозанова “Поверително от NL” с видеозапис от сватбата му.

Днес агенция БЛИЦ предлага на своите читатели друго уникално видео от онези “борчески” години. Клипът, изпратен от наш читател в новата ни гражданска платформа “Очевидец”, загатва за далеч по-бурна веселба, придружена с куршуми, шампанско, вероятно и… сълзи.

Изглежда видеото е снимано през 1995-а, след убийството на Васил Илиев, тъй като той не присъства на него. Авансцена отново е легендарният ресторант “Мираж”. Този път обаче Главния е в ролята на кум. Всеизвестен факт е, че Георги и Мая Илиеви обичали да кумуват и са бракували няколко десетки двойки.

След смъртта на брат му през април 1995 година Георги поема бизнеса. Противно на всички очаквания империята на ВИС не се разпада, а процъфтява. Илиев-младши устисква на бремето на парите и властта – нито се наркоманизира, нито се отдава на пороци и разложение. Развива се. Защото зад него стои Мая, човекът, който поддържа личностното му равновесие в хищническия свят на печалбарството. Неслучайно Георги Илиев е оставил за наследник на бизнеса си нея. Неслучайно месеци преди разстрела му пред “Буда бар” в Слънчев бряг семейството осиновява две дечица. Куршумът обаче слага край на приказката за борчето от народа, станало принц. И дава старт на спомените и митологията за героите на прехода.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.