Начало » Свят

Тимошенко назова причината за военната агресия на Русия

Публикувано от:  на март 3, 2014Няма коментари

тимошенкоОсвободеният наскоро от затвора бивш премиер на Украйна Юлия Тимошенко не вярва в успеха на възможните преговори между Киев и Москва. По думите й, Русия иска пълна капитулация на Украйна. В свое видеообръщение Тимошенко изказа мнението си за причините за военната агресия на Русия. „Причината за началото на военната агресия на Русия срещу Украйна е това, че в резултат на нашата Европейска революция ние си извоювахме пълната свобода, отворихме пътя към Европа и отстранихме подчинената на Русия власт на Янукович. Русия не се примири с това. Те сега са решили да си присвоят Украйна със силата на оръжието. Със силата на оръжието да ни направят част от Руската федерация. Сега ни е поставен жесток ултиматум. Те заявиха, че ще прекратят военната агресия само в случай, ако ние заедно върнем Янукович и корумпираната му кървава банда на власт. Този ултиматум по различни причини по никакъв начин не трябва да бъде приеман, аз мисля, че вие разбирате това. Ако Янукович в момента се върне на президентския пост, както иска Русия, то той за броени месеци ще предаде Украйна на състава на Руската федерация чрез фалшив референдум. Русия се стреми в момента със силата на крайната агресия да ни накара напълно да капитулираме“, каза Тимошенко в свое видеообръщение.

Бившият премиер на Украйна също заяви, че не вярва в успеха на евентуалните преговори с Русия. „Преговорите между Украйна и Русия днес не могат да бъдат успешни“, смята тя.

„Какъв е планът на агресора? Какво той иска да направи в Украйна. Той иска агресивно да нажежи напрежението в Крим и така да създаде паника в Украйна, която да доведе до обявяването на военно положение на нашата територия, а в бъдеще пълна икономическа и финансова дестабилизация и дори до фалит. Агресорът иска стремителен ръст на цените, икономическо, социално и финансово падение на всеки един от вас, на всяко украинско семейство. Това е тяхната цел“, каза още Тимошенко.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.