Начало » Новини

Дядо Николай изгони позорно кандидат-булката си!

Публикувано от:  на февруари 25, 2014Няма коментари

Румяна ДемиреваВ трагикомична ситуация, далеч не християнска и канонична, изпадна тези дни Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай. Наред с безспирните скандали, които тресат църквата, влюбена във владиката клисарка взриви временно настъпилия мир в духовенството на страната. Румяна Демирева написа дълго, сърцераздирателно писмо на патриарх Неофит. В него 53-годишната икономистка проси милост от главата на БЦП и го моли да й разреши да се омъжи за… Николай Пловдивски! Казва, че била безумно влюбена, благоговеела пред него и щяла да докаже, че митрополитът не е гей. На всичкото отгоре щяла да му роди син! Демирева не се срамувала от чувствата си и държала цялата страна да разбере за тях. Втрещен, невярващ и потресен, Николай отказа всякакъв коментар.Ден след словоизлиянията на мирянката, „дядото” я изгонил от църквата, оплака се пишман булката. Той не желаел да вижда и чува настъпателната госпожа. Тя обаче хареса във Фейсбук песента „Кой ще каже какво е любовта” и написа коментар: „Не се разкайвам за думите си, обичам те, ние ще имаме син!”, видя човек на народното издание.

Всъщност апетитите на дамата, която дълги години е била клисарка в църквите в Пловдив, не са от вчера, разказаха бетонни източници на „ШОУ“. Те разкриха, че преди доста години Румяна Демирева била омъжена за военен в Сливен, началник в тамошното поделение на армията. Семейството имало двама сина. Живеели в апартамент на пъпа на Сливен, на Дамарския мост.

Демирева обаче завъртяла чутовна любов с тамошен свещеник. Греховната връзка бързо била разконспирирана. Тя направила опит да избяга с него в Пловдив. Мъжът й разбрал, последвали скандали и развод. Попът се усетил навреме какви ги е сътворил и прекъснал връзката.

Било късно обаче – отлъчили го от църквата

Оттогава Румяна живее в Пловдив. Със средно образование е икономист, но не работи по специалността си. Последно е била клисарка в местния храм „Света Богородица“ в Града под тепетата.

Вижда за първи път Николай, когато го коронясват за митрополит. И се влюбва. До полуда. Присъства на всичките му служби, винаги е на първия ред. Ревностно спазва християнските пости и каноните на църквата. Решава да разкрие несподелената си любов към владиката и е убедена, че ще се омъжи за него, защото имала… видения. Знаела, че ще го направи баща, че ще му роди син. Била готова да докаже, че възлюбеният й не е гей и много се дразнела от тези твърдения на разни непросветени. Казва, че от
20 години живее „с много голямо чудо”

което тотално я е променило. Имала изповедник, говорила с Бог и имала видения, предчувствия и усещания какво ще се случи в бъдеще.

Румяна е готова да устои на всички хули, след като огласи нестандартната си и забранена любов към Николай.

Ето пълния текст от писмото й до патриарх Неофит: 

„Покайте се, защото се приближи Царството Небесно, амин!

Слава Светата Единосъщна и Неразделна Света Троица и сега и винаги и вовеки веков амин!

Здравейте, изпращам Ви, копие на писмо до патриарх Неофит, за Ваше сведение, за лично покаяние, за избягване от всяко зло и за съдействие във всяко добро дело! Нужно е покаяние и лична отговорност!

Светейший владико Неофит, благословете!!!

Пиша Ви аз – Румяна Минкова Демирева от Пловдив

Светейший владико Неофит, написах Ви доста писма, които вярвам, че Ви е предал главният секретар, защото ги изпращах на неговият електронен адрес. Според моите сили се постарах да бъда полезна за Вас, за Православната църква и за целият ни народ. Аз съм Ваше чедо и благодаря на Бога за това. Българската Православна църква излиза от тежък период на гонение и изпитания. Вярвам, че всичко е допуснато от Бога за наше вразумление, изкупление и прошка на греховете ни. Ние всички сгрешихме и е нужно нашето покаяние пред Бога. Бог е строг, но е справедлив ! Понякога е трудно, неописуеми са Божиите съдбини! Бог ни е дал да бъдем богове по благодат и по силата на Негово величие и съвършенство, Той изисква и от нас максимално доброто за прослава на Бога и за нашето спасение. Ние злоупотребихме във всичко, сменихме местата на главното и второстепенното, отпадаме всеки ден, но Бог е силен и мощен, ще ни помогне! Ние усещаме Божията помощ във всичко, всеки ден и Му благодарим от цяло сърце, амин!

Владико Неофит, имам много страшна новина за Вас! Много време не смея да я изрека, нито пък имах сили за това, но времето се изпълни и Бог ме призовава да я открия начаса! Знаете, че моят живот е необикновен, че живея с чудеса и че имам специална мисия в живота. Подложена съм на различни изпитания и изкушения, както и всички братя и сестри около мен! Но, не ние избираме Бога, а Той нас и ако имаме някакви въпроси и несъгласия с Него, трябва да го запитваме в молитва и Той ще ни даде отговор.
Мой митрополит в Пловдив е владиката Николай.

Той е най-очарователния човек, който съм срещала в живота си –

много красив, много верен, много уважителен, строг аскет, благодушен и снизходителен старец, изряден епископ, най добър и вдъхновяващ пример за подражание! Той е монах. Но, Бог е промислил за него друго служение – то много ще Ви изненада и учуди?!

Но,питайте Бога в молитва….владико Неофит, Божията воля за него е, че от тук нататък той трябва да смени служението си и да поеме друг кръст – той трябва да се ожени за мен, защото времето се скъси….ние ще имаме син, който ще прослави Бога по цялата земя и по целият свят Той ще обърне много хора към истинският Бог и ще въздаде справедливост. Ще бъде много смел, умен, силен и пренадарен от Бога. Той ще бъде Спасителят на човечеството!!! Всичко това е много драматично, много страшно и славно, но и много отговорно. Да не дава Господ предатели, да не дава Господ нищо лошо за мене, нито за владиката Николай, който не знае все още, защото сега пиша писмата. Написах много писма известия до Путин, до Обама, до нашия президент, до кмета на Пловдив и сега пиша на Вас и всички Поместни църкви. Вие трябва да ни съдействате нацяло във всичко, защото така Бог е благоволил. Много хора ще се съблазнят. Но те се съблазняват и от най-малките неща. Моля Ви, пазете моя владика от всички грижи и нерешени проблеми, от врагове на църквата и говорете сериозно за всичко това – не търпи отлагане! Аз съм на 53 г, а владиката е по-млад от мен, аз живея сама, така че го каня да живее с мен в апартамента.

Прави ми впечатление, че доста хора го лъжат и злоупотребяват, доверчив и по детски наивен е. Моля Ви, поговорете с него за тези неща, има злоупотреби, за които говорят хората и той плаща за чужди грехове после. Аз трябва да си го браня, защото ще живея с него!

ТОЙ ще бъде баща на нашия син!!!

Искам да ви предупредя, за възможно най-бързото му и лесно отстраняване от Катедрата в Пловдив и уреждането на този въпрос. Има предатели свещеници, той трябва да се научи да ги разпознава, защото го подвеждат. Новината – вярвам, ще ви зарадва много, ще ви ободри и ще прославим Бога! Мобилизирайте всички и дайте категоричен отпор на икуменизма и на папизма, които напредват в името на вселенски патриарх Вартоломей. Посъветвайте го, че не одобряваме никак неговите действия. Да се покае и да не споменава папата в молитва, защото гневи Бога много. Да не допуснем компромис с Вярата, РОДИНАТА и Земята Българска, да направим отново опит за покаяние и НАСТОЯВАНЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ на вероучение в училищата. Готви се заговор срещу БПЦ, за въвеждане на Уния с Католическата църква, което е Богопротивно, натискат се българските архиереи от Икуменически движения, масони, папата и продажни епископи – да не дава Господ, точно при тези обстоятелства пада Константинопол под турско робство. Православната вяра трябва да остане, такава каквато Бог ни я е оставил – непокътната от ереси, тя и за това е Божествена, защото е непроменяема – да помним – има Православие – има България, няма Православие – няма България! Анатема на всеки предател и съслужител на антихриста!!!

Съдействайте ми моля ви, с владиката, защото аз съм по-голяма от него, той е монах и просто не знам как да му кажа, той е доста строг и как ще го приеме не зная. Харесвам го отдавна, влюбена съм в него и ще ви напиша моят стих към него с много любов.

Николай,
мил си ми, драг си ми, скъп си ми!
не съм виждала по сини очи!
Не съм виждала по сърдечна усмивка,
не съм виждала по завладяващ глас,
не съм чувала по силни слова.
Твоята песен е по красива от тая на славея,
твоите думи са по сладки от мед,
не съм срещала по красив мъж!
Смелостта ти ме поразява…..
добрината ти ме кара да коленича в нозете ти,
искам да целувам ръцете ти безспир,
искам да съм ангел и да съм винаги до теб,
искам да те обсипвам с цвят от бели рози,
………………..искам да усетя как ухаеш,
не мога да спра да те гледам,
не мога да ти се наситя и да ти се нарадвам!
В очите ти виждам – дете….
гласа ти е буря, капе мед от устата ти,
ти ме завладяваш до дън душа….
искам да дишам въздуха, който ти дишаш,
искам да целуна устните ти….
искам да мия нозете ти……
никога няма да се наситя да ти се наслаждавам!
Искам да те храня в устата,
искам да бъда сърцето ти,
искам да те къпя в банята,
искам да мия нозете ти!
Никога няма да се наситя да ти се наслаждавам!
Искам да те храня в устата,
искам да те къпя в банята,
искам да бъда сърцето ти
искам да обувам нозете ти,
искам да реша косите ти.
Искам да те гледам как спиш.
Искам да те прегръщам и да те докосвам най нежно!
Искам да гукам като гълъбица, докато спиш!
Ти ме завладяваш със себе си,
не издържам да те гледам, думите не стигат,
коленича и … пак!
Красив си, изящен, благороден,
прелюбезен,
блазе на майка ти дето те е родила,
да даде Господ Бог – безсмъртие на родителите ти,
не разбирам – такава нежност и такава сила.
Обичам малката бръчица на челото ти,
няма – и няма да се роди друг такъв.
Благодаря на Бога, че дишам въздуха,
който и ти дишаш,
зъбите ти са като бисери,
кожата на ръцете – коприна,
сърцето най – възвишено и благородно,
прелюбезен, прекрасив, премъдър,
най предпочитан приятел и другар
верен, и пре – пре достоен….
искам да бъда с теб навсякъде –
докато небето падне върху мен!
Мил си ми, драг си ми, безценен си ти за мен!!!
……….Николай, ти открадна сърцето ми и душата ми,
аз нямам вина! Бог ми е свидетел!
Чувала бях, че любовта е нелогична и необяснима…
сега откривам истинската любов – и това си ти!
Бог обича смелите! Бог обича истината, каквато и да е тя!
Бог е всемилосърден и всеопрощаващ!
Бог умря за грешниците…..и всеки ден умира за нас!
Не издържам без теб, тежко е на душата и сърцето без теб!
Бях забравила да мечтая, не виждах любовта…..
…Николай, моля те, ожени се за мен?!
Имам цял параклис в апартамента!
Мога да готвя. Живея сама.
Не бъди строг към мен, харесвам когато се усмихваш!!!
Моля те, ела при мен завинаги!!!
Вярвам в чудесата, те стават!
Господи помилвай ни по великата си милост!
обичам те нежно и силно, християнски и страстно: Румяна
Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение.
Амин!”

Пловдив,
Стоян ИВАНОВ

  Източник: blitz.bg 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.