Начало » Новини

Измамници обикалят гробища и обещават връзка с душите на мъртвите

Публикувано от:  на февруари 22, 2014 Няма коментари

Измамници обикалят гробища и обещават връзка с душите на мъртвитеСрещу 5 лева правят връзка с починалите близки.

Точно на Задушница измамници окупираха гробищата, за да припечелят от хорската мъка. Две дами, облечени в черно и с подходящи за случая сериозни физиономии, продаваха ликове на светии точно на входа на бургаските гробища.

На спрелите се да си купят от нескопосаните картички обясняваха, че срещу пет лева могат да се свържат с духа на техния починал близък, пише Flagman.bg. Вдовици, вдовци, опечалени майки бяха готови и за повече пари да чуят нещо за обичните си хора. И се образува опашка. Едната дама уж деликатно се отдалечаваше на няколко метра с опечаления, казваше му нещо, той пускаше по някоя сълза и сглядата с отвъдното бързо приключваше, защото чакаха и други.

Точно до тях пък стоеше отец с черно расо и се правеше, че не вижда дамите, които трябваше тутакси да анатемоса, защото те извършваха пред очите му ритуал, противоречащ на каноните на християнството и буквално правеха светототство.

Но човекът също беше зает с бизнес. Той продаваше свещи, а срещу пет лева обещаваше да спомене имената на починалите в следобедната служба. Така и не стана ясно от коя църква е и къде ще споменава мъртвите. Важното е, че имаше клиенти.

За продавачите на цветя пък настъпи истинска жътва. Най-евтините клюмнали и мумифицирани карамфилчета се продаваха по 50 стотинки, а останалите цветя от лев нагоре. Баби бяха свили чемширени китки с някое анемично цвете и окупирали тротоара да изкарат нещо над пенсията. Те също препродаваха свещи, купени предния ден от някоя църква.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.