Начало » Новини

Потомка на Левски: Тъжно е, когато ограждат паметника му, децата ми също не бяха допуснати

Публикувано от:  на февруари 22, 2014 Няма коментари

Потомка на Левски: Тъжно е, когато ограждат паметника му, децата ми също не бяха допуснати

Потомка на Левски: Тъжно е, когато ограждат паметника му, децата ми също не бяха допуснати

„Много е тъжно, че оградиха паметника на Левски, Преди няколко години майка ми се опита да заведе децата ми, за да бъдат и те част от това нещо, но охраната тогава не ги пусна. Тази година Фандъкова ни покани официално и дори ни даде възможност да напишем слово, но децата ми пак не успяха да стигнат. Дъщеря ми каза „Мамо, знаеш ли, че имаше снайперисти по покривите?”. Там имаше толкова много хора, които с цялото си сърце просто искаха да почетат паметта на един достоен човек”, заяви в предаването „120 минути” по бТВ Христина Богданова, пряка потомка на Апостола на свободата Левски.

Богданова сподели, че преките потомци на Левски са около 20 души.

„На мен лично ми е обидно, когато някой се опитва да окупира тази светиня на българщината. Демагогията и злоупотребата с името му и думите му, казани от определени наши съвременници, звучат страшно и гротескно”, каза с тъга Богданова.

Тя донесе в студиото няколко кичурчета от косата на Левски. „Аз имам един кът, като един свещен кът в моя там, и там държа тези коси и портрета на баща ми”, разясни тя.

„Левски ни е завещал да гледаме абсолютно равностойно на всички етноси, но само с едно условие – да спазваме законите. Стига човек да не разрушава законите на държавата, той не трябва да бъде третиран различно. Това би могло да предизвика изключително неприятни проблеми у нас и би провокирало конфликт, който бихме могли да си го спестим”, каза още Богданова.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.