Начало » Свят

Липсват стотици в срутената сграда в Бангладеш

Публикувано от:  на април 26, 2013Няма коментари

e4cbace46fd7eb9357e009f96d4a4f54_400x300Броят на жертвите след срутването на осеметажната сграда в столицата на Бангладеш Дака достигна 273 души, предаде Би Би Си.

„Ние спасихме 42 души, включително 41 души, които открихме на едно място живи,“ съобщи главнокомандващият пожарната служба на Бангладеш Ахмед Али. Оцелелите са се намирали на четвъртия етаж.

Сградата, в която се помещаваха шивашки ателиета и търговски център в индустриално предградие на столицата на Бангладеш, се срути в сряда. Около 2000 души бяха спасени през последните два дни, близо половината от които са ранени, но около 1000 души все още се водят за изчезнали. В сградата е имало основно жени, заети в текстилната промишленост.

От полициятя съобщиха, че очакванията им са броят на жертвите да нарастне.

Няколко хиляди души протестираха снощи във и около Дака с искания да бъдат арестувани собствениците на сградата, която се срути, както и на шивашките фабрики в нея. Някои поискаха смъртно наказание.

Трагедията повдигна отново въпроса за неспазването на стандартите за безопасност в текстилната промишленост, основен сектор от икономиката на Бангладеш. 112 души загинаха при пожар в шивашка фабрика в страната преди по-малко от пет месеца.

Стандарт

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.